Εκλογές μονίμων στη Βουλή: Το αντιμνημονιακό τουρλού του ΣΥΡΙΖΑ

Τι πίνουν και δεν μας δίνουν…

Σχετικά με τις εκλογές του Συλλόγου Υπαλλήλων της Βουλής (των μονίμων), η Αυγή φιλοξενεί σήμερα ένα μονοστηλάκι – διαμάντι.

576426

Τιτλοφορείται “Ράπισμα στον συνδικαλισμό των προϊσταμένων”. Δεν καταλαβαίνω τίποτα, είναι πολύ σουρεάλ για το IQ μου.

Ιντριγκάρομαι, προχωρώ και διαβάζω: “Ηχηρό μήνυμα στους εκφραστές της κυβερνητικής εκλογής έστειλαν οι υπάλληλοι της Βουλής με τα αποτελέσματα των εκλογών στο σύλλογό τους”. Διαβάζω παρακάτω: “Ο χώρος της αριστεράς και της αντίθεσης στη μνημονιακή πολιτική πολλαπλασιάσε τις δυνάμεις του και έχασε την πρώτη θέση για μόλις 18 ψήφους από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που κατέβηκαν στο ίδιο ψηφοδέλτιο (!)”. Το θαυμαστικό, του συντάκτη του άρθρου.

Σκέφτομαι: “μωρέ μπράβο ο ΣΥΡΙΖΑ, πόσους βόλεψε στη Βουλή τόσα χρόνια που κάνει την μωρή παρθένα”… Το γεγονός ότι κατέβηκαν μαζί ΝΔ/ΠΑΣΟΚ δεν με εξέπληξε τόσο όσο τον συντάκτη. Και θα συμφωνούσα μαζί του πανηγυρίζοντας για την επιτυχία των μονίμων του ΣΥΡΙΖΑ εναντίον των μνημονιακών μονίμων (μολονότι βγήκαν δεύτεροι και τελευταίοι, δεν έχει σημασία τούτο για την Αυγή όπως και πολλά άλλα), αν δεν διάβαζα τα αποτελέσματα που παραθέτει εν συνεχεία το μονόστηλο:

Ενιαία Κίνηση (ΝΔ ΠΑΣΟΚ) 436 ψήφοι.

Ενωτική Δράση (ΣΥΡΙΖΑ, πρώην ΝΔ, πρώην ΠΑΣΟΚ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ) 418. (Εδώ βάζω τα δικά μου θαυμαστικά !!!!!)

Μεμονωμένος Χρυσαυγίτης 28 ψήφοι.

Σύνολο ψηφισάντων 952 (πού δουλεύουν όλοι αυτοί, θα σας γελάσω, το κοινοβούλιο και οι γύρω υπηρεσίες δεν φαίνεται με το μάτι να απασχολούν πάνω από 350-400 μόνιμους υπαλλήλους).

Η είδηση λοιπόν δεν ήταν ότι νίκησε ο ΣΥΡΙΖΑ που έχασε, ούτε η λίστα ΠΑΣΟΚ/ΝΔ, αλλά το αντιμνημονιακό τουρλού που αποκαλύπτει το ψηφιδωτό του νέου ΣΥΡΙΖΑ, τις νέες του εκλεκτικές συγγένειες και τους εντιμότατους φίλους του.

Μαζεύει ακριβώς ό,τι πρώην και τέως, διαμαρτυρόμενο, ξεβολεμένο, ορφανό, αντιμνημονιακό, κραυγαλέο, αγανακτισμένο κυκλοφορεί από το δικομματισμό και φυσικά συνεργάζεται με την ακροδεξιά του Καμμένου. Αυτή είναι η είδηση και να τα λέμε όλα. Έτσι κυρά-Αυγή;

————————–

(upd): Και είναι φυσικά προφανές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εξαργυρώνει εκείνη την εξωφρενική στήριξη της “εξέγερσης” των μονίμων υπαλλήλων της Βουλής, οι οποίοι πήγαν να μπουκάρουν στην Ολομέλεια, όταν ο Στουρνάρας έφερε τον περασμένο Νοέμβριο τροπολογία που εξορθολογούσε τα απαράδεκτα προνόμια που κατείχαν. Υπενθυμίζω ότι στη Βουλή εργάζονται δεκάδες άνθρωποι με τεράστια επισφάλεια και αστείους μισθούς (π.χ. σερβιτόροι), καθώς και μη μόνιμοι υπάλληλοι (π.χ. επιστημονικοί συνεργάτες), οι οποίοι έχουν χάσει την τελευταία διετία σχεδόν τουλάχιστον το 40% του μισθού, δεν απολαμβάνουν κανένα προνόμιο και με τη λήξη της σύμβασης (διάλυση εκάστοτε κοινοβουλευτικής περιόδου) πετιούνται στο δρόμο.

About Der Landstreicher

Ιδού η αληθινή Ταϊτή, δηλαδή: πιστά πλασμένη με τη φαντασία μου. (Πολ Γκογκέν και Σαρλ Μορίς)............... Είμαστε εμείς οι ονειροπαρμένοι τρελλοί της γης με τη φλογισμένη καρδιά και τα έξαλλα μάτια. (Γιώργος Μακρής).............. Und wollt ihr wissen, wer ich bin, ich weiß es selber nicht, ich irre so durchs Leben hin, weiß nicht, wo ich zu Hause bin und will es wissen nicht. (Landstreicherlied, Arnold Waldwagner)...........

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: