Η Ευρώπη παραδίδεται στον αντιευρωπαϊσμό

Η συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών του Eurogroup κατέδειξε κατά τον εναργέστερο τρόπο, ότι η κάκιστη διαχείριση της “κυπριακής κρίσης” υπονόμευσε το ασταθές ευρωπαϊκό οικοδόμημα.

483650_10152622755205487_612778154_n

Ο σχεδιασμός της επιχείρισης διάσωσης μιας χώρας, της Κύπρου, η οποία αντιπροσωπεύει μόλις το 0,2% του ευρωπαϊκού ΑΕΠ, τεκμηριώνει την άμεση ανάγκη συντήρησης και ανακαίνισης του κοινού ευρωπαϊκού σπιτιού, την ιστορική προϋπόθεση της πολιτικής ένωσης, ώστε η ενωμένη Ευρώπη (προς το παρόν, δυστυχώς των τραπεζών) να μη διαλυθεί εις τα εξ ων συνετέθη και επιστρέψει σε εποχές κατακερματισμού, παθών και ερειπίων.

Με τις μνημειώδεις αστοχίες των υπευθύνων τόσο σε Κύπρο όσο και σε Βρυξέλλες (λέγε με Ντέισελμπλομ) η μικρή Κύπρος μετατράπηκε σε μεγάλο κίνδυνο για το οικονομικό σύστημα της ΕΕ.
Η σημαντικότερη επίπτωση, ωστόσο, είναι η ανεπανόρθωτη και οριστική εκθεμελίωση της εμπιστοσύνης των πολιτών της γηραιάς ηπείρου έναντι της ανεπαρκούς ευρωπαϊκής ηγεσίας. Οι χειρισμοί της ευρωπαϊκής ελίτ παραδίδουν την ευρωπαϊκή ιδέα α λα καρτ στον αντιευρωπαϊσμό, τον εθνικισμό και το λαϊκισμό. Κι όλα αυτά 15 μήνες πριν από τις ευρωεκλογές…

Advertisements

About Der Landstreicher

Ιδού η αληθινή Ταϊτή, δηλαδή: πιστά πλασμένη με τη φαντασία μου. (Πολ Γκογκέν και Σαρλ Μορίς)............... Είμαστε εμείς οι ονειροπαρμένοι τρελλοί της γης με τη φλογισμένη καρδιά και τα έξαλλα μάτια. (Γιώργος Μακρής).............. Und wollt ihr wissen, wer ich bin, ich weiß es selber nicht, ich irre so durchs Leben hin, weiß nicht, wo ich zu Hause bin und will es wissen nicht. (Landstreicherlied, Arnold Waldwagner)...........

3 responses to “Η Ευρώπη παραδίδεται στον αντιευρωπαϊσμό”

  1. Άκης says :

    Και τον ρατσισμό (Βορράς Νότος) να συμπληρώσω

  2. Άκης says :

    Ε ναι,
    c est bon pour le sud οι μεν, φονιαδες των λαων γερμανοι, οι δε

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: