Κύπρος: Αναζητώντας τα προσχήματα για επιστροφή στο Plan A

Χθες το πρωί διακινδυνεύσαμε μια εκτίμηση: ελλείψει σχεδίου Β (θα το είχαμε δει) και κυριολεκτικής (προσ)γείωσης από τη Ρωσία, η Κύπρος με τη θηλειά στο λαιμό που άλλοι της έβαλαν αλλά η ίδια έσφιξε, θα επιστρέψει σε μια παραλλαγή του πλάνου Α, το οποίο αποδέχτηκε την προηγούμενη Παρασκευή, απορρίπτοντάς το κατόπιν μετά από τρία εικοσιτετράωρα. Αφρόνως, κατά τη γνώμη μου, διότι όταν είσαι στο χείλος του γκρεμού και απορρίπτεις το Α, έχεις, οφείλεις να έχεις, στην καβάντζα έτοιμο το Β. Αν δεν το έχεις, είσαι απλώς ένα ποντίκι που βρυχάται και μετεωριζόμενο πάνω από την άβυσσο.

534605_575191092496693_983370101_n

Σήμερα, οι αναλύσεις συγκλίνουν στο γεγονός ότι η πανικοβεβλημένη κυπριακή κυβέρνηση αναζητά φόρμουλα, ήτοι τα προσχήματα, επιστροφής στο πλάνο που απέρριψε διότι ήδη άρχισε να βιώνει τα δεινά της χρεοκοπίας.

Το τραπεζικό σύστημα της Κύπρου έχει πεθάνει. Η όποια αξιοπιστία της Κύπρου έχει πληγεί. Τώρα είναι επιβεβλημένο να προστατευθούν οι μικροκαταθέτες και να φορολογηθούν οι μεγιστάνες/ολιγάρχες και λοιποί που έχουν παρκάρει τα λεφτά τους στην Κύπρο. Με όποιο κόστος. Ούτως ή άλλως μόλις ανοίξουν οι τράπεζες θα φύγουν τεράστια ποσά από τη χώρα.

Ευχόμαστε να πρυτανεύσει η λογική και το γρηγορότερο δυνατόν σε συνεργασία με το Eurogroup να εξευρεθεί μια λύση που θα γλυτώσει το νησί από τα χειρότερα: Θα την κρατήσει στην Ευρώπη και θα τη διασώσει από την άτακτη χρεοκοπία… Όσο για την Ευρώπη, ελπίζουμε να βγει σοφότερη από την καταστροφική διαχείριση του κυπριακού ζητήματος.

Advertisements

About Der Landstreicher

Ιδού η αληθινή Ταϊτή, δηλαδή: πιστά πλασμένη με τη φαντασία μου. (Πολ Γκογκέν και Σαρλ Μορίς)............... Είμαστε εμείς οι ονειροπαρμένοι τρελλοί της γης με τη φλογισμένη καρδιά και τα έξαλλα μάτια. (Γιώργος Μακρής).............. Und wollt ihr wissen, wer ich bin, ich weiß es selber nicht, ich irre so durchs Leben hin, weiß nicht, wo ich zu Hause bin und will es wissen nicht. (Landstreicherlied, Arnold Waldwagner)...........

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: