Χαράτσι 2014! “Μάνα γιατί μου το’ γραψες” (το ακίνητο)

735117_4150798816279_215602320_n

Η πολύ κακή είδηση της χρονιάς:

Τα Νέα: “Τη διατήρηση του χαρατσιού για τα ακίνητα, μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ και το 2013, πρότεινε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, σύμφωνα με όσα μεταδόθηκαν το βράδυ από τις Βρυξέλλες.

Παράλληλα, ο κ. Στουρνάρας κατέστησε σαφή την ανάγκη μεταβατικής περιόδου, ώστε από το 2014 το ειδικό τέλος να ενσωματωθεί στον προωθούμενο φόρο ακινήτων”

Το Έθνος: Ο υπουργός Οικονομικών έχει εισηγηθεί να διατηρηθεί ο ειδικός φόρος στα ακίνητα στους λογαριασμούς της ΔΕΗ μέχρι το τέλος του 2013, έστω και τροποποιημένος. Η τροποποίηση αφορά μια πιο «ήπια» μορφή σημείωσε, ενώ πρόσθεσε ότι «ο εισπρακτικός μηχανισμός της ΔΕΗ δημιουργεί σιγουριά και το θέμα είναι πρακτικό».

Είναι αδιανόητη η εμμονή της Τρόικας στα σίγουρα έσοδα από το χαράτσι μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ και η απόρριψη κάθε άλλου εναλλακτικού μέτρου. Λειτουργώντας με τη λογική του υπαλλήλου εταιρίας είσπραξης, το μόνο που την ενδιαφέρει είναι η αποπληρωμή των οφειλών της Ελλάδας και όχι η σταδιακή ανακούφιση – ελάφρυνση των ιδιοκτητών ακινήτων που έχουν γίνει “κιμάς” από τα παράλογα βασανιστήρια στα οποία υποβάλλονται εδώ και δυόμισι χρόνια.
Από την εξέλιξη αυτή γίνεται καταφανές ότι δεν έχει κατανοηθεί ότι με το χαράτσι του 2014 θα τιναχθούν όλα στον αέρα, καθώς στο γκρεμό του Ζαλόγγου έχουν μαζευτεί χιλιάδες φορολογούμενοι έτοιμοι για το απονεννοημένο.

Οι πηγές του landstreicher επιβεβαιώνουν την εξωφρενική πρόταση Στουρνάρα, καθώς οι κυβερνητικοί εταίροι έχουν ενημερωθεί σε δραματικούς τόνους για τον εκβιασμό, ουσιαστικά, της ανένδοτης Τρόικας, χωρίς ουσιαστικά να υπάρχουν περιθώρια διαπραγμάτευσης, γεγονός που από μόνο του αποτελεί τεράστια ήττα.

Ο φορολογούμενος της εποχής του μνημονίου εκτός από το “μάνα γιατί με γένννησες”, μπορεί πλέον να αναφωνεί στα ταμεία της εφορίας “μάνα γιατί μου το ‘γραψες”, “μάνα γιατί μου το ‘ταξες” (το ακίνητο).

Advertisements

About Der Landstreicher

Ιδού η αληθινή Ταϊτή, δηλαδή: πιστά πλασμένη με τη φαντασία μου. (Πολ Γκογκέν και Σαρλ Μορίς)............... Είμαστε εμείς οι ονειροπαρμένοι τρελλοί της γης με τη φλογισμένη καρδιά και τα έξαλλα μάτια. (Γιώργος Μακρής).............. Und wollt ihr wissen, wer ich bin, ich weiß es selber nicht, ich irre so durchs Leben hin, weiß nicht, wo ich zu Hause bin und will es wissen nicht. (Landstreicherlied, Arnold Waldwagner)...........

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: