Κασιδιάρα ψυχή

Ακροδεξιές συγγένειες διαβάζω στο σύνολο σχεδόν του τύπου. Σώπα! Ανακαλύφθηκε η πυρίτις!

Ο ντόρος γύρω από την απαράδεκτη άρνηση των τριων νεοδημοκρατών βουλευτών να ψηφίσουν “ναι” στην άρση της ασυλίας του Κασιδιάρη για τον τηλεοπτικό ξυλοδαρμό της βουλευτού του ΚΚΕ Λιάνας Κανέλλη είναι – θα μου επιτρέψετε – υποκριτικός, όψιμος, υπερβολικός και υπαγορεύεται ως ένα βαθμό από μικροπολιτικές σκοπιμότητες.

Όποιος έχει μνήμη, θυμάται προ μηνών ότι κατά τη μυστική ψηφοφορία για το Προεδρείο της Βουλής, ο υποψήφιος της Χρυσής Αυγής είχε λάβει 41 ψήφους για τη θέση του 7ου αντιπροέδρου, δηλ. 23 ψήφους περισσότερους από την κοινοβουλευτική δύναμή της (18 βουλευτές). Τότε δεν είχε ανοίξει ανάλογο θέμα, δεν επεδείχθη από τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων ευαισθησία, δεν είχε υπάρξει κατακραγή για τη σκανδαλώδη στήριξη 23 βουλευτών άλλων κομμάτων στο ναζιστή υποψήφιο, μολονότι επρόκειτο για ζήτημα δημοκρατικής τάξης. ΄

imagesCAGUV2W5

Το μείζον δεν είναι η (ψυχαναγκαστική) ομοφωνία της Ολομέλειας περί της απόφασης να σταλεί στη δικαιοσύνη ο τηλεμποξέρ. Το τελικό σκορ 205 υπέρ και 3 κατά στέλνει από μόνο του το σωστό μήνυμα στην κοινωνία.

Το ζητούμενο είναι η δικαιοσύνη να κόψει επιτέλους το βήχα στο καλόπαιδο τον Κασιδιάρη και στον κάθε γκεσταπίτη που μεταφέρει τον χουλιγκανισμό των γηπέδων στο πεζοδρόμιο και το κοινοβούλιο αναβαπτίζοντάς τον σε…πολιτική ιδεολογία και πράξη και αναγορεύοντας εαυτούς σε τιμωρούς και εκδικητές των πάντων.

Να βλέπουμε τα πράγματα στη σωστή τους διάσταση και διαβάθμιση. Η ανάσχεση της ανόδου των ναζί πρέπει να απασχολήσει σοβαρά την ευνομούμενη πολιτεία (αντιμετωπίζοντάς τους ως περιπτώσεις αρμοδιότητος του ποινικού δικαίου) και όχι η…παραδρομή του υφυπουργού Ιωαννίδη, η γνωστή πνευματική σύγχυση του γραμματέα της ΝΔ Κεφαλογιάννη, η ανοησία του Καράμπελα και η αφηρημάδα του “παρόντος” πασόκου δόκτωρος Κρεμαστινού.

313475_383766591721690_545029393_n

Advertisements

About Der Landstreicher

Ιδού η αληθινή Ταϊτή, δηλαδή: πιστά πλασμένη με τη φαντασία μου. (Πολ Γκογκέν και Σαρλ Μορίς)............... Είμαστε εμείς οι ονειροπαρμένοι τρελλοί της γης με τη φλογισμένη καρδιά και τα έξαλλα μάτια. (Γιώργος Μακρής).............. Und wollt ihr wissen, wer ich bin, ich weiß es selber nicht, ich irre so durchs Leben hin, weiß nicht, wo ich zu Hause bin und will es wissen nicht. (Landstreicherlied, Arnold Waldwagner)...........

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: