“Αfghanistan, touch down in flight”, a film by Salome & Lukas Augustin

Afghanistan-touch-down-in-flight1

Οι soulmates από το rounduptheusualsuspects.blogspot.gr είχαν την τύχη να ανακαλύψουν πρόσφατα ένα “καταπληκτικό βίντεο για το Αφγανιστάν”, με τίτλο “Αfghanistan, touch down in flight”, ένα φιλμ των γερμανών Salome & Lukas Augustin, το οποίο τους έδωσε το ερέθισμα να ψάξουν την ιστορία πίσω από αυτό:

Όπως οι usual suspects μας γράφουν “αναζητώντας στοιχεία, ανακαλύψαμε ένα ζευγάρι γερμανών κινηματογραφιστών-δημοσιογράφων, που έζησαν εκεί και θέλησαν να καταγράψουν στο φακό τις εντυπώσεις που οι ίδιοι αποκόμισαν από την εμπειρία τους, την ανθρώπινη πλευρά και όχι τις συνήθεις εικόνες μαχών και πολεμικών ανταποκρίσεων. Το αποτέλεσμα είναι φανταστικό. Επικοινωνήσαμε μαζί τους, μας απάντησαν ξημερώματα από την …Καμπούλ”.

http://rounduptheusualsuspects.blogspot.gr/2013/03/afghanistan-touch-down-in-flight-by.html

Διαβάζοντας την απολαυστικά εμπεριστατωμένη ανάρτηση στο άνωθεν link, συμπεριλαμβανομένης μίνι-συνέντευξης, θα συμφωνήσετε, όπως κι εγώ με τον suspect Gus, ο οποίος διαπιστώνει ότι “οι τύποι είναι φοβεροί, είναι “δικοί μας”, διάβασε την ιστορία τους και τις πεποιθήσεις τους και θα καταλάβεις τι εννοώ”. Got it!

Advertisements

About Der Landstreicher

Ιδού η αληθινή Ταϊτή, δηλαδή: πιστά πλασμένη με τη φαντασία μου. (Πολ Γκογκέν και Σαρλ Μορίς)............... Είμαστε εμείς οι ονειροπαρμένοι τρελλοί της γης με τη φλογισμένη καρδιά και τα έξαλλα μάτια. (Γιώργος Μακρής).............. Und wollt ihr wissen, wer ich bin, ich weiß es selber nicht, ich irre so durchs Leben hin, weiß nicht, wo ich zu Hause bin und will es wissen nicht. (Landstreicherlied, Arnold Waldwagner)...........

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: