Αποθέωσε για να ζήσεις

North Korean soldiers react to visit from Kim Jong-un

Κοιτάξτε αυτή τη φωτογραφία. Αφύσικη και στημένη, προϊόν της προπαγάνδας του δικτατορικού καθεστώτος της Βόρειας Κορέας. Υποτίθεται ότι οι συνοριακές δυνάμεις, τις οποίες προσφάτως επισκέφτηκε ο Κιμ Γιονγκ Ουν απειλώντας “πυρηνικά” την ανθρωπότητα με την φράση “τώρα είμαστε έτοιμοι”, στο αντίκρισμα του ηγέτη τους περιήλθαν σε κατάσταση μαζικού παραληρήματος και προκειμένου να τον υποδεχθούν αποθεωτικά βούτηξαν στη θάλασσα.

Στο πιο ανελεύθερο και στυγνά δικτατορικό καθεστώς της υφηλίου ερωτήματα περί αυθομητισμού, ελεύθερης βούλησης και ειλικρινών αισθημάτων λατρείας περιττεύουν. Ο υποδουλωμένος βορειοκορεάτικος λαός έχοντας υποστεί επί δεκαετίες πλύση εγκεφάλου, είναι “προγραμματισμένος” να λατρεύει θρησκευτικά, να αποθεώνει,να υπακούει και υπηρετεί αδιαμαρτύρητα τον ηγέτη. Μπροστά στην πείνα, τις διώξεις, τον εκτοπισμό, την εξορία, τις εκτελέσεις, την τρομοκρατία, τα βασανιστήρια, τα γκούλαγκ, τα βρεγμένα μπατζάκια και τα…αστείρευτα δάκρυα χαράς και ευγνωμοσύνης αποκτούν υπαρξιακή σημασία.

Σε μεγάλα τμήματα του πλανήτη τα προτάγματα του διαφωτισμού και της γαλλικής επανάστασης δεν έφτασαν ποτέ. Δισεκατομμύρια άνθρωποι χωρίς ελευθερία έκφρασης και λόγου, χωρίς δικαιώματα, ζουν υπό τον απόλυτο έλεγχο αυταρχικών και καταπιεστικών καθεστώτων. Κοιτώντας αυτή την εικόνα, ας αναλογιστούμε πόσο ακριβό και απαραίτητο είναι το αγαθό της ατομικής ελευθερίας ως προϋπόθεση για τη δημοκρατία, δικαιοσύνη και ισονομία.

Δες το βίντεο: http://gr.euronews.com/nocomment/2013/03/08/kim-jong-un-chased-by-his-military-fans/

Advertisements

About Der Landstreicher

Ιδού η αληθινή Ταϊτή, δηλαδή: πιστά πλασμένη με τη φαντασία μου. (Πολ Γκογκέν και Σαρλ Μορίς)............... Είμαστε εμείς οι ονειροπαρμένοι τρελλοί της γης με τη φλογισμένη καρδιά και τα έξαλλα μάτια. (Γιώργος Μακρής).............. Und wollt ihr wissen, wer ich bin, ich weiß es selber nicht, ich irre so durchs Leben hin, weiß nicht, wo ich zu Hause bin und will es wissen nicht. (Landstreicherlied, Arnold Waldwagner)...........

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: