Ένα χωριό της Λάρισας δείχνει το δρόμο: Πέταξε έξω τους νεοναζί

Η Τσαριτσάνη, ένα χωριό της Λάρισας στον Κάτω Όλυμπο, στέλνει μήνυμα αντίστασης, αξιοπρέπειας και δημοκρατικού ήθους σε όλη την ελληνική κοινωνία, καθώς σύσσωμη ύψωσε το ανάστημά της μπροστά στην προκλητική και ανιστόρητη εμφάνιση νεοναζί στο πλαίσιο εκδηλώσεων για το Ολοκαύτωμα και τη σφαγή αγωνιστών από τις κατοχικές δυνάμεις προ 70ετιας.

ufo_germanyd

“Ο κόσμος της Τσαριτσάνης ζητάει να αποχωρήσετε. Δεν είστε επιθυμητοί”, είπε απευθυνόμενος στους εκπροσώπους της Χρυσής Αυγής, ο πρόέδρος του Μορφωτικού Συλλόγου Τσαριτσάνης Λάρισας, Χαρίλαος Νούσιας κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για το Ολοκαύτωμα της 12ης Μαρτίου 1943 – ημέρα κατά την οποία εκτελέστηκαν 45 αγωνιστές.

Στην προγραμματισμένη εκδήλωση που συνδιοργάνωναν ο δήμος Ελασσόνας και ο Μορφωτικός Σύλλογος Τσαριτσάνης εμφανίστηκε ο βουλευτής Λάρισας της Χρυσής Αυγής, Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος συνοδευόμενος από στελέχη της Χρυσής Αυγής Λάρισας.

Οπως γράφει το onlarissa ο κόσμος που είχε συγκεντρωθεί αλλά και οι φορείς της περιοχής καθώς και οι διοργανωτές της εκδήλωσης απαίτησαν την απομάκρυνση των μελών της Χρυσής Αυγής τονίζοντας ότι “είναι ανεπιθύμητοι στην Τσαριτσάνη και ότι δεν είναι δυνατόν να επιτρέψουν την κατάθεση στεφανιού από τους συνεχιστές αυτών που ευθύνονται για το ολοκαύτωμα πριν από 70 χρόνια”.

Τότε σύμφωνα με το larissanet ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Πασχόπουλος ζήτησε την αποχώρηση του Αλεξόπουλου και μπροστά στην ένταση που δημιουργήθηκε ζήτησε την αναβολή της εκδήλωσης μνήμης για τα 70 χρόνια από το Ολοκαύτωμα της Τσαριτσάνης και αποχώρησε από το χώρο της εκδήλωσης.

δες το βίντεο:

Ο Μορφωτικός Σύλλογος Τσαριτσάνης ανέλαβε την ευθύνη και συνέχισε την εκδήλωση μνήμης, ενώ είχαν αποχωρήσει ο βουλευτής και τα στελέχη της Χρυσής Αυγής.

——————–

Η σχετική ανακοίνωση του Μορφωτικού Συλλόγου Τσαριτσάνης «Σήμερα το πρωί ο λαός της Τσαριτσάνης τίμησε τους νεκρούς του, όπως άξιζε. Σήμερα ο λαός της Τσαριτσάνης έστειλε ένα ηχηρότατο μήνυμα: Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Τα νιάτα του χωριού στην πρώτη γραμμή. Οι γυναίκες επίσης. Οι εργαζόμενοι, οι φορείς του τόπου στάθηκαν φραγμός στους εκπροσώπους της νεοναζιστικής οργάνωσης ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, που θέλησαν να παραστούν και να καταθέσουν στεφάνι στο μνημείο.

Σήμερα το πρωί, 70 χρονιά μετά από τη θηριωδία της 12 Μάρτη 1943, οι Χρησαυγήτες πήγαν να εκτελέσουν δεύτερη φορά τους ήρωές μας και όλους τους αγωνιστές της λευτεριάς. Σήμερα το πρωί, η Τσαριτσάνη στάθηκε στο ύψος της, με περηφάνια και με αγωνιστικότητα δίδαξε και έστειλε μια αχτίδα ελπίδας σε όλο το λαό μας που υποφέρει. ΚΑΤΩ ο φασισμός, αυτή η βρωμερή ιδεολογία που σπέρνει το μίσος, το ρατσισμό, τη διχόνοια, που χύνει δηλητήριο στα μυαλά και τις ψυχές των ανθρώπων.

Θέλησαν να προκαλέσουν με την παρουσία τους και να προσβάλλουν τη μνήμη των νεκρών. Δεν τους πέρασε. Με αποφασιστικότητα, ο Μορφωτικός Σύλλογος, με ευθύνη του διοργάνωσε την εκδήλωση και ο λαός της Τσαριτσάνης ήταν εκεί. Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ μπροστά σε όλη την κατάσταση που είχε διαμορφωθεί αποχώρησε.

Έτσι δικαιώθηκε η θυσία των νεκρών, που άφησαν τη σπορά τους στις νέες γενιές.

ΑΘΑΝΑΤΟΙ οι νεκροί μας. ΤΙΜΗ και ΔΟΞΑ στους ήρωες που «το φασισμό πολέμησαν και τη ζωή τους έδωσαν για μια λεύτερη, ανεξάρτητη και δημοκρατική πατρίδα…», όπως αναγράφεται πάνω στο μνημείο του ολοκαυτώματος της Τσαριτσάνης».

Advertisements

About Der Landstreicher

Ιδού η αληθινή Ταϊτή, δηλαδή: πιστά πλασμένη με τη φαντασία μου. (Πολ Γκογκέν και Σαρλ Μορίς)............... Είμαστε εμείς οι ονειροπαρμένοι τρελλοί της γης με τη φλογισμένη καρδιά και τα έξαλλα μάτια. (Γιώργος Μακρής).............. Und wollt ihr wissen, wer ich bin, ich weiß es selber nicht, ich irre so durchs Leben hin, weiß nicht, wo ich zu Hause bin und will es wissen nicht. (Landstreicherlied, Arnold Waldwagner)...........

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: