Οι ζητιάνυ δείνουν ηρωΐνη στα βρέφυ τους για να τα λιπόμασται και να τους δήνουμαι λεφτά

Όταν πριν λίγο καιρό, ανύποπτα, σε κείμενά μου αναρωτιώμουν εδώ, τι να ονειρεύονται τα παιδάκια με τα κλειστά μάτια που κρατούν στην αγκαλιά τους οι δύσμοιροι επαίτες-γονείς στις γωνιές των πεζοδρομίων, δεν φανταζόμουν ότι η απάντηση θα ερχόταν τόσο γρήγορα, στακάτα και κατηγορηματικά.

Προσωπικά σκεφτόμουν έννοιες όπως “ένα σπίτι”, “μια ωραία ζωή”, “ζεστασιά”, “παιγνίδια”, αγαθά όχι δεδομένα για πολύ κόσμο, άρα και γι’ αυτούς τους σύγχρονους “άθλιους”. Απέδιδα τα κλειστά ματάκια στο γεγονός ότι τα βρέφη 2-3 ετών μπορούν ή πρέπει να κοιμούνται 12,13,14 ώρες. Και ότι οι γονείς προκειμένου να τα κρατούν ήσυχα, τα ξυπνούν νωρίτερα από το κανονικό ή τέλος πάντων δεν τα ενθαρρύνουν να λιώνουν στον ύπνο στο όποιο σπίτι, προκειμένου να κοιμούνται εκεί στο δρόμο στην αγκαλιά τους, τις ώρες της επαιτίας για πρακτικούς λόγους, αλλά ίσως και για την εικόνα, το εφέ…

lug

Προχθές όμως, η cοοl χιπστεροφυλλάδα LIFO, το αθένιαν free press που ξέρει τα πάντα και διεκδικεί το μονοπώλιο στην “ενημέρωση” αρκετών “εγώ και καλά”, ειδικά στο facebook αν κρίνω από τις μανιώδεις και αποκλειστικές αναρτήσεις τους, διέλυσε τη νεφέλη που είχε δημιουργηθεί στα κεφάλια μας.

Δημοσίευσε λοιπόν ένα κείμενο με τίτλο «Γιατί τα παιδιά που κρατούν οι ζητιάνες κοιμούνται συνεχώς;» στη στήλη «Readers’ Digest – Επιλογές από το διαδίκτυο». Και για να μην το κουράζω κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα παιδιά που κουβαλάνε οι ζητιάνες στους δρόμους «είτε τα έχουν ενοικιάσει από οικογένειες αλκοολικών, ή απλώς τα έχουν κλέψει», και ο λόγος που κοιμούνται συνεχώς είναι ότι τα ναρκώνουν με βότκα ή ηρωίνη!!!!!!!!!!!

Από εκεί και πέρα και προσπαθώντας να επαναφέρω την κάτω γνάθο μου στην πρότερη θέση της επειδή στράβωσε από το πέσιμο, ακολούθησε βομβαρδισμός αναρτήσεων στο facebook wall μου και εμετικά σχόλια είτε κρυφοφασιστών, είτε επιεικώς ηλιθίων σε μεταξύ τους συζητήσεις, οι οποίες προβάλλονται και στο fb-page του “Land”. Συζητήσεις φίλων, γνωστών και φίλων-φίλων μου εννοείται. Πλανεμένων.

Ο ένας ήθελε να φέρει τον εισαγγελέα. Ο άλλος την πρόνοια. Η άλλη την αστυνομία. Ο άλλος ήθελε να τους πάρει τα παιδιά και να τους τσακίσει τα πλευρά στα μπουνίδια. Ο άλλος γαμωσταύριζε τους ρομά και τους βούλγαρους. Ο άλλος “κοίτα να δεις τι συμβαίνει”, ή “no comment”…Όχι δεν διάβασα σχόλια για εθν(οτ)ικές εκκαθαρίσεις και “θα φωνάξουμε τη Χρυσή Αυγή”, απ’ αυτά είμαι βέβαιος ότι έγκωσε το πλέγμα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς και τα newsit, enikos, bomb, troktiko, pitsirikos κλπ.

Ώστε έτσι πουλάκια μου. Έκλασε ο Τσαγκαρουσιάνος της LIFO, μας έπιασε πρεμούρα, η οποία φυσικά μετουσιώθηκε εν ριπή οφθαλμού σε φασιστικού πνεύματος, αιτημάτων και διατυπώσεων άναρθρες κραυγές. Για το παιδί του κακομοίρη που το κρατάει αγκαλιά, ο οποίος δεν είναι φτωχός γονιός, αλλά διεστραμμένος αλκοολικός με ουισκάκι στο μπιμπερό. Δεν μας έπιασε η ευαισθησία για το 6χρονο του μαλάκα που το νταντεύει η Χρυσή Αυγή με το όπιο της μισαλλοδοξίας και του ρατσισμού….Εκεί μούγκα και τουμπεκί. Και σε πολλά άλλα.

Θα ξαναδανειστώ το σχόλιο του εξαιρετικού φίλου, παιδαγωγού και συγγραφέα Γιώργου Στόγια, διότι και πάλι με πρόλαβε:

Μεταφράζει κάποιος ανώνυμα ένα ψευδορεπορτάζ από τα αγγλικά, το τοποθετεί στο ελληνικό πλαίσιο για ξεκάρφωμα, και μέσα σε τρεις μέρες (παρά τις άμεσες ενστάσεις από πολλούς σχολιαστές) η “είδηση” για τους “Τσιγγάνους που δίνουν ναρκωτικά στα παιδιά τους” έχει καταστεί “έγκυρη γνώση”.

Λίγο ακόμη και στο επόμενο ανάλογο άρθρο θα γίνεται λόγος για τελετουργικές δολοφονίες βρεφών.

Κι έτσι ακριβώς είναι: Η παπάτζα της Lifo αποκαλύπτεται στο κάτωθι σχόλιο.

http://luben.tv/blogs/8629/?fb_action_ids=10151358020223634&fb_action_types=og.likes&fb_source=aggregation&fb_aggregation_id=246965925417366

Θα ζητήσει κανείς συγγώμη; Θα παίξουν οι φυλλάδες με κανόνες δεοντολογίας; Θα επανορθώσει στο επόμενο φύλλο; Αποκλείεται.

Για ένα πράγμα εκφράζω ευγνωμοσύνη προς τη LIFO. Όσο ξεβρακώνεται και όσο αποκαλύπτεται ο “λαός” που την παίρνει στα σοβαρά (αντί να την ξεφυλλίσει για να τσεκάρει που θα πιει κανά ποτάκι και να την πετάξει), τόσο αποκαλύπτεται στην επιφάνεια η ραγδαία τάση άκριτης υιοθέτησης και αναπαραγωγής οποιασδήποτε νεωτερίστικης αληθοφανούς μπούρδας πουλιέται, η έλλειψη ορθού λόγου, ο κρυφοφασισμός, η αυταρχικότητα, η βλακεία γενικότερα του νεοέλληνα, ακόμη και αν αυτοπροσδιορίζεται τούτος ως φιλελεύθερος, ουμανιστής, δημοκράτης, αντίφας, προοδευτικός, ευρωπαϊστής, αριστερός. Η στάση μορφωμένων ανθρώπων στο συγκεκριμένο θέμα περιορίζει ακόμη περισσότερο τις ελπίδες μου ότι κάποια μέρα οι έλλογοι σ’ αυτόν τον τόπο θα αποκτήσουν ένα αξιοπρεπές ποσοστό.

Advertisements

About Der Landstreicher

Ιδού η αληθινή Ταϊτή, δηλαδή: πιστά πλασμένη με τη φαντασία μου. (Πολ Γκογκέν και Σαρλ Μορίς)............... Είμαστε εμείς οι ονειροπαρμένοι τρελλοί της γης με τη φλογισμένη καρδιά και τα έξαλλα μάτια. (Γιώργος Μακρής).............. Und wollt ihr wissen, wer ich bin, ich weiß es selber nicht, ich irre so durchs Leben hin, weiß nicht, wo ich zu Hause bin und will es wissen nicht. (Landstreicherlied, Arnold Waldwagner)...........

2 responses to “Οι ζητιάνυ δείνουν ηρωΐνη στα βρέφυ τους για να τα λιπόμασται και να τους δήνουμαι λεφτά”

  1. Μανούσος says :

    Το κακό είναι ότι φαίνεται να υπάρχει πανευρωπαϊκό κύμα παραπληροφόρησης σε σημείο που Δεξιά συντηρητική Frankfurter Allgemeine είχε προχθές μεγάλο άρθρο για το κλίμα που δημιουργείται κατά των Ρουμανοτσιγγάνων και μάλιστα φαίνεται πώς διακινούνται τέτοιες φήμες και από επισήμους φορείς (έχει το παράδειγμα της αστυνομίας του Λουξεμβούργου).
    Δες
    http://www.faz.net/aktuell/politik/inland/armutseinwanderung-von-roma-es-gibt-keinen-zigeunerkoenig-12099580-l1.html

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: