Περί ανασχηματισμού

Τα σενάρια ανασχηματισμού φουντώνουν τις τελευταίες ημέρες αποπροσανατολίζοντας πλήρως την κοινή γνώμη και αποσυντονίζοντας τους υπουργούς από τη δουλειά τους.

Η λήξη του συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ και η αποκλειστική συνέντευξη του Βενιζέλου στον Πρετεντέρη (πού αλλού) το βράδυ της Δευτέρας έδωσαν τροφή στα σενάρια ανασχηματισμού. Έπιασαν δουλειά οι δαιμόνιοι του ΜEGA και των άλλων ΜΜΕ που “ξαναπαίζουν” Βενιζέλο και σχεδόν αποκλειστικά χθες και σήμερα ασχολείται η πολύπαθη Ελλάς με το ποιοι ράβουν υπουργικά κοστούμια και ποιοι εξέρχονται του κυβερνητικού συνασπισμού. Κους κους, πονταρίσματα και άλλα απολίτικα από opinion makers, παλιά μου τέχνη κόσκινο…

549815_10151458139991585_1521796818_n

Παρά τα σημερινά πρωτοσέλιδα, τα οποία συμπαρασύρθηκαν στην ακατάσχετη συζήτηση περί ανασχηματισμού, “με την Τρόικα στην Ελλάδα να διαπραγματεύεται και τους υπουργούς στα κάγκελα, την ώρα που το ζητούμενο είναι η επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου δεν μπορούμε να μιλάμε για ανασχηματισμό”. Αυτά από επίσημα χείλη. Έτσι διαβάζεται η κατόπιν συνεννοήσεως κατηγορηματική δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου “δεν τίθεται θέμα ανασχηματισμού, τελεία και παύλα”.

Κάποιοι έχουν ορμές εφήβου και θέλουν να μπουν “κανονικά” στην κυβέρνηση εδώ και τώρα, κάποιοι άλλοι θυμίζουν ιδιότροπες γεροντοκόρες. Η δική μας θέση είναι γνωστή εξαρχής: Συμμετοχή και των τριών από την πρώτη μέρα. Το timing όντως δεν είναι το κατάλληλο για ένταξη των κυβερνητικών εταίρων στην κυβέρνηση. Ωστόσο, η συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση είναι πολιτικό ζήτημα και θα τίθεται ξανά και ξανά παρά το κατενάτσιο ορισμένων. Δικαιολογίες να παραμένουν εκτός, δεν υπάρχουν πια. Δεν θα “χαλάσει” καμιά σούπερ ομάδα, ενώ θα αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους στα δύσκολα. Κι αν τα καταφέρουν, έχει καλώς, θα επιβραβευτούν στην κάλπη. Οι ανασχηματισμοί άλλωστε ποτέ δεν προαναγγέλλονται.

Advertisements

About Der Landstreicher

Ιδού η αληθινή Ταϊτή, δηλαδή: πιστά πλασμένη με τη φαντασία μου. (Πολ Γκογκέν και Σαρλ Μορίς)............... Είμαστε εμείς οι ονειροπαρμένοι τρελλοί της γης με τη φλογισμένη καρδιά και τα έξαλλα μάτια. (Γιώργος Μακρής).............. Und wollt ihr wissen, wer ich bin, ich weiß es selber nicht, ich irre so durchs Leben hin, weiß nicht, wo ich zu Hause bin und will es wissen nicht. (Landstreicherlied, Arnold Waldwagner)...........

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: