Η Ευρώπη στο Γκριλ

Δεκαπέντε μήνες πριν από τις κρίσιμες ευρωεκλογές για το μέλλον της Ευρώπης μετά και από τα εντυπωσιακά ποσοστά των Γκρίλο και Μπερλουσκόνι στις ιταλικές κάλπες, είναι ηλίου φαεινότερο ότι βρίσκονται σε πανευρωπαϊκή άνοδο ετερόκλητες δυνάμεις, δύσπιστες ως και εχθρικές προς την ευρωπαϊκή ιδέα.

eu-burning-flag

Η Ευρώπη αποτελεί, αδίκως και ανιστορήτως κατά τη γνώμη μου, βολικό και αποκλειστικό αποδιοπομπαίο τράγο λαϊκιστών, φασιστών, εθνικιστών, αγανακτισμένων και διάφορων απίστευτων, οι οποίοι χτίζουν την “καριέρα” τους δημαγωγώντας εναντίον της Ευρώπης.

Ανατριχιάζω στην (βέβαιη, προσωπικά) εικόνα του ευρωκοινοβουλίου τον Ιούνιο του 2013. Στους βρετανούς αντιευρωπαίους σκεπτικιστές, τους γάλλους φασίστες του Λεπέν, τους ανατολικοευρωπαίους νασιοναλιστές, τους ΚΚΕέδες και φίλα προσκείμενους εχθρούς της ενωμένης Ευρώπης, θα προστεθούν οι έλληνες μελαχροινοί ναζί, η καρικατούρα Μπέπε Γκρίλο και λοιποί Grilini άλλων χωρών, οι γερμανοί πειρατές και διάφορα άλλα εθνικιστικά στοιχεία της βόρειας και νότιας Ευρώπης.

Το Ευρωκοινοβούλιο θα θυμίζει Χάβρα των Ιουδαίων και οι ανησυχίες μου εντείνονται για την προοπτική της Ένωσης, αλλά και για την ίδια τη Δημοκρατία. Όσο οι πολιτικοί ταγοί της Ευρώπης δεν επικοινωνούν στους πολίτες το ουσιαστικό μήνυμά της, βλέπω όλους τους παραπάνω στην Ολομέλεια του Στρασβούργου να χορεύουν και να τραγουδούν αγκαλιά το “burning down the (γιουροπήαν) house”.

————

Να συγχαρώ επίσης τους έλληνες που με μεγάλη προσπάθεια κατάφεραν να υποσκελίσουν τους βρετανούς που έχουν το copyright του αντιευρωπαϊσμού και να τους κλέψουν στο νήμα την πρωτιά! Οι έλληνες, σύμφωνα με το χθεσινό ευρωβαρόμετρο, είναι οι πιο ευρωσκεπτικιστές (ή αντιευρωπαίοι), καθώς στο ερώτημα “αισθάνεσθε ευρωπαίος πολίτης απαντά “ναι” το 46% και όχι το 54%. (Κρίμα που δεν τους ρώτησαν αν αισθάνονται εγγόνια του Μεγαλέξανδρου και του Δία – κι αυτός έλλην το γένος ήτο). Ακολουθούν οι Βουλγαρία και Βρετανία με 47% και 48% αντιστοίχως.
Ενδεικτικά της ελληνικής τύφλας: 68% των ελληνίδων δεν γνωρίζουν τα δικαιώματά τους ως πολίτες της Ε.Ε (!!!), 25% δεν αναγνωρίζουν κανένα επίτευγμα της Ε.Ε ως θετικό, το 56% δεν συναναστρέφεται ευρωπαίους και το 84% δεν χρησιμοποιεί διαδίκτυο για να αγοράσει υπηρεσία ή προϊόν της Ε.Ε.

Advertisements

About Der Landstreicher

Ιδού η αληθινή Ταϊτή, δηλαδή: πιστά πλασμένη με τη φαντασία μου. (Πολ Γκογκέν και Σαρλ Μορίς)............... Είμαστε εμείς οι ονειροπαρμένοι τρελλοί της γης με τη φλογισμένη καρδιά και τα έξαλλα μάτια. (Γιώργος Μακρής).............. Und wollt ihr wissen, wer ich bin, ich weiß es selber nicht, ich irre so durchs Leben hin, weiß nicht, wo ich zu Hause bin und will es wissen nicht. (Landstreicherlied, Arnold Waldwagner)...........

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: