Οι ναζί κατηχούν εξάχρονα παιδάκια!

111111d_high

Είναι μακράν η πιο θλιβερή είδηση που έχω διαβάσει τους τελευταίους μήνες: “Διάπλαση των Παίδων” – πρόγραμμα κατήχησης (“νέος κύκλος πνευματικής αφύπνισης”) από τη Χρυσή Αυγή εξάχρονων παιδιών σε εξέλιξη ή πώς δηλητηριάζονται παιδικές ψυχές.

http://www.tanea.gr/news/greece/article/5003548/h-xrysaygitikh-diaplash-twn-paidwn/

Παρότι αποφεύγω συστηματικά να βρωμίσω το μπλογκ με ναζιστική προπαγάνδα, όποιος έχει άντερα, ας διαβάσει το σχετικό δελτίο τύπου της οργάνωσης, διότι αρνούμαι να αντιγράψω.

http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/h-chrush-augh-tou-ellhnismou-pou-erchetai

Η κωλονοοτροπία του έλληνα και η διαχρονικά ανεπαρκής και ανεύθυνη πολιτική του τάξη ρίχνουν στις εγκληματικές “αγκαλιές” των ναζί παιδιά στην πιο τρυφερή τους ηλικία, τροφοδοτώντας τις γραμμές του ρατσισμού και της μισαλλοδοξίας με τα τέρατα του αύριο.

Αχρείοι γονείς της πλάκας, πάλι τα παιδιά τι σας φταίνε;

Advertisements

About Der Landstreicher

Ιδού η αληθινή Ταϊτή, δηλαδή: πιστά πλασμένη με τη φαντασία μου. (Πολ Γκογκέν και Σαρλ Μορίς)............... Είμαστε εμείς οι ονειροπαρμένοι τρελλοί της γης με τη φλογισμένη καρδιά και τα έξαλλα μάτια. (Γιώργος Μακρής).............. Und wollt ihr wissen, wer ich bin, ich weiß es selber nicht, ich irre so durchs Leben hin, weiß nicht, wo ich zu Hause bin und will es wissen nicht. (Landstreicherlied, Arnold Waldwagner)...........

5 responses to “Οι ναζί κατηχούν εξάχρονα παιδάκια!”

 1. Άγγελος says :

  Αρρώστησα πολύ άσχημα μέσα μου όταν το διάβασα την ημέρα που το ανακοίνωσαν.Αθώες παιδικές ψυχές σε δωμάτια ναζιστικού δηλητηρίου και από πίσω πανηλήθιοι “ενήλικες”,εγκληματικά ανιστόριτοι,δυστυχώς γονείς,ξανθιές περήφανες για την νέα ομάδα αυτοπροσδιορισμού που επιλέξανε,40ηδες και 50ηδες που για να τιμωρήσουν το νεκρό πολιτικό σύστημα που χρησιμοποιήσανε και τους χρησιμοποίησε βάλανε στην βουλή ότι πιο επικίνδυνο για την ύπαρξη οπιασδήποτε μορφής “κοινωνίας”.Ο ναζισμός είναι εκτός πλαισίου διαλόγου,δεν του δίνεις καρέκλα για να γίνει διάλογος, τα επιχειρήματα συντελούνε να βγει ή να μην βγει ένα συμπέρασμα ,ένα όραμα, μία ελπίδα που τόσο την έχουμε ανάγκη.Ο φιλοχιτλερικός τραμπούκος που σκοτώνει με σχέδιο την παιδική αθωότητα ,την παιδική αγνή αγάπη για τον Συνάνθρωπο ,τον Διαφορετικό , τον Άλλο παρακαλώ τον Θεό “αν υπάρχει” να τους αρρωστήσει άσχημα ,να τους στείλει να πάνε να ζήσουνε σε δικό τους πλάνήτη του μίσους.Αρρώστησα αφάνταστα όταν διαπίστωσα πόσες χιλιάδες κάτοικοι αυτής της χώρας αποφασίσανε αυτή την “ιερή” στιγμή της ρήξης του ψιφοδελτίου στην κάλπη να δώσουνε την ευκαιρία σε αυτούς τους αλητήριους υπανθρώπους να ακούγονται, να βγούνε στην επιφάνεια από το ιδεολογικό σκατό που τρέφονται.Μέγα το έγκλημα!!
  Δυστυχώς πολύ φοβάμαι πως αρκετές χιλιάδες ηλιθίων πολιτών πολύ χαμηλού νοητικού επιπέδου, συνευθύνων για την άνοδο της χειρότερης ιδεολογίας που έχει παρουσιαστεί στην ιστορία θα τους ξαναψηφίσει.Χρειάζονται σχεδιασμοί ,έξυπνα προγράμματα στα σχολειά αποδοχής του Διαφορετικού ,μεγάλη και επίμονη προσπάθεια στο σπίτι μας στην διαδικασία διαμόρφωσης των αξιών που επιλέγουμε να διδάξουμε στα παιδιά μας για να καταπολεμηθεί το δηλητήριο που όλοι αυτοί οι άθλιοι τύποι θέλουνε να το βάλουνε στο αίμα των παιδιών μας.Η αλλαγή πολιτικών συσχετισμών πανευρωπαικά και στην χώρα μας ώστε να σταματήσει αυτή η γενοκτονία που συντελλείται με διάφορες εκφάνσεις καθημερινά και η επιτυχής προσπάθεια αναδόμησης ενός σύγχρονου κράτους πρόνοιας με καλές επιδόσεις στον τομέα της παιδείας ,της υγείας, της απονομής δικαιοσύνης, μισθολογικών κλιμακίων ώστε να υπάρχει αξιοπρεπής διαβίωση, της μικρής ,λογικής και δίκαιης φορολόγισης του επιχειρηματία και του μικρομαγαζάτορα, όλα αυτά θα βοηθούσανε με τον τρόπο τους στην αποδυνάμωση της ναζιστικής ιδεολογίας.Αλλά όσο η χώρα θα πηγαίνει προς το γκρεμό αυτά τα κωλόπαιδα θα προσπαθούνε να το αξιοποιούνε.

 2. Μανούσος says :

  Ακολουθούν τα χνάρια της Ομοσπονδιακής Γερμανίας όπου έχουν συγκροτήσει πλέον κοινόιτητες και κανονικά σχολεία, και η Γερμανική κυβέρνηση μπορεί ακόμη να τα κλείνει τεντώνοντας σε αντιδημοκρατικό βαθμό υγειονομικούς κανονισμούς και άλλες προφάσεις.
  Για πόσο ακόμη.
  Θα τα λουστούν μέχρι τέλους εκείνοι που τα εξέθρεψαν, οι υπόλοιποι που δεν φταίμε απλώς θα καούμε με τα ξερά…
  Δυστυχώς η ΕΕ συνολικά αλλά και η κάθε μία Δυτική ευρωπαίκή χώρα καλλιέργησε συστηματικά και αδίστακτα και εν γνώσει της αντιδημοκρτικότητας, θεσμούς και νοοτροπίες που πλέον αρχίζουν συσσωματώνονται και αυτονομούνται τόσο στην στόχευση όσο και στην τακτική και στην ιεράρχηση των προτεραιοτήτων.
  Δυστυχέστερη είναι η ερμηνευτική:
  Όσο συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι είναι απλώς ανεγκέφαλοι κάφροι (πολλοί είναι όντως, αλλά όλοι οι πολιτικοί χώροι έχουν από καταβολής κόσμου), όσο πιστεύουμε ότι είναι απλώς όργανα καπιταλιστών ή ολγαρχών κλπ. και όσο πιστεύουμε ότι θα ξεφουσκώσουν απλώς μόλις καλυτερεύσουν τα πράγματα τόσο περισσότερο θα πλησιάζουμε κάποια καθεστωτική αλλαγή προς το “νοσταλγικότερο”.
  Πρέπει να κατανοήσουμε ότι:
  1) Ο Ναζισμός δεν είναι άκρο της δεξιάς αλλά κάτι πέρα από την δεξιά και την αριστερά, παραφράζοντας τον όχι άσχετο Νίτσε. Άλλο είναι ο ναζισμος και άλλο πράγμα οι ποικίλοι φασισμοί (όσο κι αν γίνονται φρικαλέοι)
  2) Ο Ναζισμός δεν είναι μακρύ χέρι του καπιταλισμού, αλλά παράσιτο που τον χρησιμοποιεί ώσπου να εδραιωθεί ένα ναζιστικό καθεστώς
  3) Ο Ναζισμός έχει θρησκευτικό και αντιχριστιανικό πυρήνα και ουσία, αλλά και ρητορική. Το ότι κρύβεται ή ενδίδει σε ευκαιριακές συμμαχίες με ολίγη από βαλκανική ιδιορρυθμία δεν πρέπει να μας ξεγελάει.
  4) Ο Ναζισμός έρχεται να καλύψει πολιτική και ιδεολογική ΤΡΥΠΑΡΑ στην χώρα και πατάει στην ανόρθωση του ηθικού δηλ. συναισθηματικά και όχι λογικά. Υπόσχεται εκδίκηση και άρα δικαίωση, κι έτσι δεν έχει ανάγκη (επί του παρόντος) για πολιτική πρόταση κλπ.
  5) Ο ναζισμός δεν είναι στρεβλός εθνικισμός (ναι υπάρχει και τέτοιο!) καθώς αποδέχεται ΟΛΟΥΣ τους “Άρειους” άρα εκφεύγει της έννοιας του έθνους και θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ρατσιστικός (επιλεκτικός) διεθνισμός. Όταν λέει έξω οι ξένοι δεν εννοεί πχ τους Ολλανδούς..
  Αυτά εν περιλήψει και επί τη ευκαιρία απλώς…

 3. Μανούσος says :

  Άστοχη η φωτογραφία, μάλιστα ακριβώς ο συμπλεγματικός και άκριτος και υποβολιμιαίος εξοβελισμός του πατριωτισμού από τον δημόσιο βίο και η συκοφάντηση και ηθελημένη σύγχυσή του με τον εθνικισμό από ψευδοαριστερίζοντα ΜΜΕ και περισπούδαστους ιστορικούς (που εκθειάζουν ΟΛΟΥΣ τους ακραίους εθνικισμούς εις βάρος αυτονοήτων ελληνικών δικαιωμάτων), άφησε ο πεδίο ελεύθερο σε Λιακόπουλογεωργιάδηδες, Πλεύρηδες, Βορίδηδες κλπ φωτισμένα ελληνόπουλα, να στρώσουν το πεδίο για την έλευση της ΧΑχανούλας.
  Δεν φταίνε οι γονείς που τσιμπάνε το δόλωμα της ΧΑχανούλας, αλλά οι Ευαγγελάτοι οι Θεοδωράκηδες οι Ρεπούσηδες, οι Τατσόπουλοι κι οι Βερεμηδοράμφοι και Μαζάουερ κλπ που ισοπεδώνουν κάθε επιστημονική ιστορική μεθοδολογία και ως αριστούχοι μαθητές του Δρ. Γκαίμπελς δίνουν τα ρέστα τους για να μας πείσουν ότι είμαστε ένα τίποτε που μαζί τα φάγαμε και καλά θα κάνουμε να μείνουμε ραγιάδες ες αεί.

  • derlandstreicher says :

   Τη βρίσκω εξαιρετική. Πρέπει να είναι από την εποχή του Μεταξά. Ο πατριωτισμός συκοφαντείται από αλλού, δεν χρειάζεται να φορέσεις γιαλιά διεθνισμού για να το δεις. Κοίτα ποιοι κραδαίνουν ελληνικές σημαίες και σε τι τους χρησιμεύουν.

   • Μανούσος says :

    Μα δεν το λέω ως προς την υποτιθέμενη αντίστιξη πατριωτισμού-διεθνισμού καθώς κατ’ ουσίαν το ένα προϋποθέτει το άλλο, αλλά ως προς τους υπσυνείδητους εικονιστικούς συνειρμούς που δημιουργεί μία τέτοια φωτογραφία σε ένα τέτοιο σχόλιο, ήτοι:
    Παιδί που κρατάει εθνική σημαία και θεατρικά απαγγέλει =κατηχούμενος από την ΧΑχανούλα.
    Η συχνή χρήση τέτοιων σχημάτων εν είδει συνεκδοχής ή μετωνυμίας επιφέρει τυποποίηση και η τυποποίση φορμαλισμό και ο φορμαλισμός σύδεση φόρμας και περιεχομένου, ώστε εν τέλει η φόρμα (εν προκειμένω η δημόσια τελετή με σημαία και παιδί) να συνδέεται αποκλειστικώς με συγκεκριμένο περιεχόμενο, δηλ. τον εξαναγκασμό, την διδασκαλία ιδεοληψιών, και την εμφύτευση κρατικής ιδεολογίας.
    Κατανοητός ο αυτοματισμός καθώς οι πρώτοι θεσπίσαντες τον συνειρμό αυτού του είδους είναι ακριβώς οι εγκαλούμενοι. Πλην όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να αποδεχτούμε την οικείωση των συμβόλων από μέρους τους, έστω και δια του αναθέματος, καθώς είναι σύμβολα γενικότερα και περιληπτικότερα, με αποτέλεσμα να υποβοηθούμε σε ασπρόμαυρους διαχωρισμούς (όποιος δεν είναι μαζί με την σημαία είναι εναντίον της κλπ χαζά), οι οποίοι ασπρόμαυροι διαχωρισμοί, αντί να ωθήσουν τους απλοϊκότερους προς την κριτική αντιμετώπιση, τους οδηγούν -τί λέω! τους εξωθούν στην αγκαλιά των καπήλων των συμβόλων.
    Τελικά με αυτόν τον τρόπο παραχωρούμε εθνική περιουσία!
    Αν το προσέξεις θα δεις ότι δεν αφορά μόνο τα καθ’ ημάς, αλλά από παλιά η πκαταδίκη ΚΑΠΗΛΕΥΜΕΝΩΝ συμβόλων οδηγεί στην ολοκληρωτική τους απώλεια και την αδυναμία χρήσης τους από μεταγενέστερες ευρύτερες ομάδες:
    Π. χ. : Σημαία των Νοτίων (συνομοσπονδία), η οποία υιοθετήθηκε από την ΚΚΚ και τους εθνικιστές του Νότου, παρ’ ότι ο εμφύλιος των ΗΠΑ δεν είχε τα χαρακτηριστικά που του απέδωσε το Χόλλιγουντ κι έχουμε μάθει εμείς (πχ η διατήρηση του καθεστώτος δουλείας και οι διαβαθμίσεις του [πχ indentured servitude] που αφορούσαν και λευκούς και καταργήθηκαν ολοκληρωτικά σε Βορρά και Νότο μόλις σton 20ού αι.!! http://memory.loc.gov/ammem/awhhtml/awlaw3/slavery.html).
    Ένα άλλο παράδειγμα διάφορα τραγούδια που πλέον δεν μπορείς να τα ακούσεις δίχως να χαρακτηριστείς πολιτικά χωρίς ωστόσο να έχουν γραφτεί αρχικά για τον σκοπό αυτό: Βαρσαβιάνκα, Κάρμινα Μπουράνα, ακόμη και ο Βάγκνερ στην Ευρώπη σε καθιστά ύποπτο.
    Εγώ απλώς εφιστώ την προσοχή στην αποδοχή της καπηλείας συμβόλων τα οποία μάλιστα όχι απλώς δεν ανήκουν σε συγκεκριμένους χώρους, αλλά πολλώ μάλλον που αποδοχή της καπηλείας τους λειτουργεί ενισχυτικά.
    Γιατί πχ να εγκαταλειφθεί η ελλ. σημαία που ήταν σύμβολο και του ΚΚΕ Εσ. ; Δεν θα στερούσε το μονοπώλειο της δήθεν Πατριωτικής ρητορικής από ποικιλώνυμους τάχα πατριώτες;
    Ακριβώς το παράδειγμα του σφυροδρέπανου που το διεκδικούν πολλοί, (ακόμη και σήμερα) στερεί από το ΚΚΕ την μονοπώληση του κομμουνισμού. Δεν εξετάζω αν καλώς ή κακώς ή τί είναι ο κομμουνισμός, αλλά πώς το σύμβολο λειτουργεί σε επίπεδο προπαγάνδας.
    Εξ ίσου το “άστρο του Δαυΐδ” υιοθετήθηκε από τους Εβραίους ως εθνικό σύμβολο χωρίς να έχει ιστορικό προηγούμενο μπερδεύει τον ανυποψίαστο όταν το βλέπει σε ισλαμική διακόσμηση (πχ σε τζαμιά) κατά κόρον (σρφραγίδα του Σολομώντος) , αλλά αφού το προσοικειώθηκαν οι Εβραίοι δίχως αντίδραση το απώλεσαν οι Άραβες. Όμως αυτό είναι ένα παράδειγμα δίχως συνέπειες. Έτσι όπως προσπαθούν οι Σλαβομακεδόνες να επισημοποιήσουν την υποκλοπή του άστρου της Βεργίνας, το οποίο ήταν άγνωστο πριν τις ανασκαφές…
    Μάλιστα οι ΧΑχανούληδες έχουν φθάσει σε σημείο να μην επιτρέπουν σε άσχετους να φορούν μπλουζάκια Fred Perry (λόγω του σήματος που είναι δάφνινο στεφάνι)! Σε τέτοιο σημείο μπορεί να φθάσει η καπηλεία των συμβόλων…
    Άρα δεν πρέπει να αποδεχόμαστε τέτοια φαινόμενα όταν, αφορά συμβολισμούς που μας αφορούν όλους (ή σχεδόν όλους)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: