Όλο και ακροδεξιότερα

Η πολιτική ατζέντα μετατοπίστηκε ακόμη μερικές μοίρες επί το ακροδεξιότερον με την τροπολογία που κατατέθηκε χθες από 85 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας σχετικά με την εισαγωγή στις στρατιωτικές και αστυνομικές σχολές. Η δεξιά του Σαμαρά συναντά ασμένως την ακροδεξιά των νοσταλγών του Χίτλερ, καθώς αντιλαμβάνεται προφανώς ότι πιέζεται στο μαλακό υπογάστριο από τη δημοφιλία των θέσεων των ναζί σε σημαντικό τμήμα της εκλογικής της πελατείας.

tumblr_lmdthbMn5m1qcl1ofo1_400

Συγκεκριμένα, επανέρχεται, σύμφωνα με την τροπολογία, ως προϋπόθεση για την εισαγωγή στις ως άνω σχολές ο υποψήφιος να είναι έλληνας κατά το γένος και όχι μόνο κατά την ιθαγένεια, αποκλείοντας μ’ αυτόν τον τρόπο τους μετανάστες δεύτερης γενιάς.
Η Χρυσή Αυγή -και τούτο είναι ενδεικτικό του πισωγυρίσματος στο βασιλικό διάταγμα του 68- πανηγυρίζει με ανακοίνωσή της για “μεγάλη νίκη”, χρησιμοποιώντας ακριβώς την ίδια διατύπωση με την οποία χαιρέτησε προ εβδομάδων την απόφαση του ΣτΕ για την ακύρωση του ν. Ραγκούση περί ιθαγένειας. Κάνει λόγο, και ορθά, για μια ΝΔ που “ακολουθεί πια ολοφάνερα την πολιτική μας ατζέντα στη μάταιη προσπάθεια να περιορίσει τις διαρροές ψηφοφόρων προς τον Λαϊκό Σύνδεσμο”.

Έχει νόημα να μιλήσουμε για την κατάργηση μιας σειράς θεμελιωδών αρχών για την εξασφάλιση της ισότητας μεταξύ των πολιτών και την αποτροπή άσκησης διακρισιακής μεταχείρισης; Ή να αναφέρουμε ότι επί δεκαετίες στις πόλεις της Γερμανίας περιπολούν τούρκοι, γάλλοι, πορτογάλοι το γένος; Ή να υπενθυμίσουμε ότι στη Μ.Βρετανία ο αρχηγός του Π.Ν, ναύαρχος Τζορτζ Ζαμπέλας είναι έλληνας το γένος;

Για την ιστορία, οι υπογράφοντες βουλευτές αποτελούν τα τρία τέταρτα της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ και μεταξύ άλλων υπογράφουν ο γραμματέας Μ.Κεφαλογιάννης, οι κοιν. εκπρόσωποι Βορίδης και Βούλτεψη, ο Μπούρας (πρώτος υπογράφων), οι βουλευτές επικρατείας Χρ.Λαζαρίδης (αυτοκόλλητος του Σαμαρά) και Μιχελάκης, Ο Πολύδωρας, ο Κακλαμάνης, Ο Παυλόπουλος, ο Γεωργιάδης κ.ά.

Αυτά προς γνώση και συμμόρφωση των κυβερνητικών εταίρων…

Advertisements

About Der Landstreicher

Ιδού η αληθινή Ταϊτή, δηλαδή: πιστά πλασμένη με τη φαντασία μου. (Πολ Γκογκέν και Σαρλ Μορίς)............... Είμαστε εμείς οι ονειροπαρμένοι τρελλοί της γης με τη φλογισμένη καρδιά και τα έξαλλα μάτια. (Γιώργος Μακρής).............. Und wollt ihr wissen, wer ich bin, ich weiß es selber nicht, ich irre so durchs Leben hin, weiß nicht, wo ich zu Hause bin und will es wissen nicht. (Landstreicherlied, Arnold Waldwagner)...........

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: