Λοβέρδος: Ο θαυμαστής των άκρων

Μπορείς να ασχοληθείς στα σοβαρά μαζί του; Ως συνώνυμο του ζόφου της μεταπολίτευσης, της πολιτικής χρεοκοπίας και ενός βαρέος, όζοντος αυτάρεσκου αρισβισμού, ναι, κάποια στιγμή οφείλουμε να αποδώσουμε τα του Καίσαρος τω Καίσαρι.

1_1_~1

Ο κάποτε φέρελπις, πρώην αριστερός καθηγητής, διαχρονικά ΡΙΚ.Σ.ΣΥυκέλευθος (σύμφωνα με τη λοβέρδεια ορθογραφία) κ. Λοβέρδος έχει απολέσει προ πολλού τόσο το μέτρο, όσο και την επαφή με την πραγματικότητα. Δεν θα αναλωθούμε εδώ στα έργα και τις ημέρες του ως Υπουργός, ούτε στο μεγαλομανές στυλ άσκησης πολιτικής και εγωπαθούς εκφοράς δημόσιου λόγου, ούτε μας αφορούν οι κάστες, κλίκες, οβιδιακές μεταμορφώσεις, εσωκομματικές ραδιουργίες ή η προνομιακή υπερπροβολή του υπερεκτιμημένου πρώην μόνιμου δελφίνου του ΠΑΣΟΚ. Ούτε το πιο σύντομο πολιτικό ανέκδοτο του χειμώνα: Η ΡΙΚΣΣΥ. Η ιστορία ήδη του ξεσκονίζει μια θέση στα αζήτητα.

Ο επικίνδυνος πλέον κ. Λοβέρδος, ο οποίος την περασμένη άνοιξη διαπόμπευε τις οροθετικές γυναίκες και στήριζε τα φασιστικής αντίληψης “χρυσοχοΐδεια” στρατόπεδα συγκέντρωσης για τους “μη νόμιμους” μετανάστες, ξαναχτύπησε ανοιχτά, απροκάλυπτα, φασιστικά. Και χρειάζεται απάντηση από τη δημοκρατική κοινωνία ή επειγόντως επίσκεψη στο φρενίατρο:

Σε ωριαία (!) αποκλειστική συνέντευξη στην εκπομπή της Π. Τσαπανίδου πέραν του γνωστού τελευταίως θυελλώδους σουρεαλισμού του (ήμουν μεν πρωτοκλασσάτος υπουργός του ΓΑΠ-δεν ήξερα-στήριζα-τώρα είμαι κατά του ΔΝΤ-υπέρ της Ευρώπης-κατά του ΠΑΣΟΚ-στηρίζω συγκυβέρνηση-κάνω κόμμα-δεν κάνω κόμμα ακόμα-είμαι ανοιχτός σε συγκυβέρνηση κλπ) μίλησε ανατριχιαστικά κολακευτικά για τη Χρυσή Αυγή αποδεικνύοντας ότι ο λαϊκισμός του έχει λάβει ανησυχητικές διαστάσεις. Αν πάντως έχει κρίνει σωστά μέσα στη λυσσαλέα του υπαρξιακή ανάγκη να κρατηθεί στον αφρό της επικαιρότητας, ότι η ελληνική κοινωνία θέλει να ακούει αυτά που της είπε προχθές ο Λοβέρδος για τη Χρυσή Αυγή, τότε έχουμε μεγάλο πρόβλημα ως κοινωνία.

“Ελληνική Χεσμπολάχ” λοιπόν η Χρυσή Αυγή για τον Λοβέρδο, “πραγματικά τα δημοσκοπικά της ποσοστά”. “Ακτιβισμό” κάνει η οργάνωση κατά την άποψή του! Ο…και συνταγματολόγος πρώην υπουργός πιστεύει ότι “είναι το πρώτο κίνημα μετά την αντιπολίτευση που γεννιέται αυθεντικά”, ενώ συνομιλώντας με τον εαυτό του (φυσικά) αναρωτήθηκε “αυτό γιατί να το καταγγείλεις”; Αναλύοντας το πρωτοφανές σκεπτικό του ο…σοσιαλιστής Λοβέρδος θεωρεί το μεταναστευτικό, το παρεμπόριο και την έλλειψη ασφάλειας που νιώθουν οι πολίτες ως τα τρία ζητήματα στα οποία βασίζει η Χρυσή Αυγή τον “ακτιβισμό” της, κάνοντας “πολιτική πάνω σε αυθεντικά προβλήματα”! Διευκρινίζοντας ότι δεν την υποστηρίζει, αναρωτήθηκε “γιατί να μας προβληματίζει το γεγονός ότι ανεβαίνει κάποιος που κάνει με τρόπο ακτιβίστικο πολιτική πάνω σε αυθεντικά προβλήματα”; Ο ασταμάτητος κ. Λβέρδος εξήγησε ότι όταν μιλάνε επί της ουσίας “βγάζοντας τα γενικά πολιτικά τους προτάγματα, μοιάζουν με την υπόλοιπη αντιπολίτευση”! Και κάπου εκεί έκανε τον μοδάτο συμψηφισμό με τον “ακτιβισμό” του ΣΥΡΙΖΑ: “Το γεγονός ότι κάνουν ακτιβισμό, όχι σαν αυτόν που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ πάνω σε υπουργούς – γιατί αυτό μας έκανε για 2,5 χρόνια, μας έδερνε, μας γιαούρτωνε – στο κέντρο της Αθήνας, τους δίνει δύναμη”!

Βγάλατε τα προφανή συμπεράσματα. Σταματώ εδώ γιατί ο Λοβέρδος έχει το χάρισμα να μου ανεβάζει το στομάχι στο στόμα, όπως εμπνέει άλλους ιντερνετικούς φίλους να φτιάχνουν ντολμαδάκια κάθε φορά που παρεμβαίνει πολιτικά.

Advertisements

About Der Landstreicher

Ιδού η αληθινή Ταϊτή, δηλαδή: πιστά πλασμένη με τη φαντασία μου. (Πολ Γκογκέν και Σαρλ Μορίς)............... Είμαστε εμείς οι ονειροπαρμένοι τρελλοί της γης με τη φλογισμένη καρδιά και τα έξαλλα μάτια. (Γιώργος Μακρής).............. Und wollt ihr wissen, wer ich bin, ich weiß es selber nicht, ich irre so durchs Leben hin, weiß nicht, wo ich zu Hause bin und will es wissen nicht. (Landstreicherlied, Arnold Waldwagner)...........

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: