Ένα βήμα μπροστά: Ψήφισμα της 11/02/2013 του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης για την ιθαγένεια

Συγχαρητήρια στο Δημοτικό Συμβούλιο της Θεσσαλονίκης. Από τη μισαλλοδοξία των Ψωμιάδη-Παπαγεωργόπουλου-Άνθιμου, φαίνεται ότι η πόλη περνάει έμπρακτα μπροστά….

1rea44a

Ψήφισμα της Συνεδρίασης της 11/02/2013 του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης για την ιθαγένεια

Το Δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης
Αποφάσισε κατά πλειοψηφία

Εγκρίνει την έκδοση του παρακάτω ψηφίσματος:
«Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θεσσαλονίκης με την υπ΄ αριθμ. 505/2-4-2012 απόφασή του, είχε δηλώσει τη συμφωνία και τη σύμπλευσή του με τον Ν. 3838/2010 για την ιθαγένεια και ειδικότερα είχε τονίσει τη σημασία που έχει η εφαρμογή του Νόμου για τη συνοχή της ελληνικής κοινωνίας.
Με την πρόσφατη απόφαση 460/2013 του Συμβουλίου της Επικρατείας, κρίνονται ως αντισυνταγματικές διατάξεις του νόμου αυτού σχετικά με την κτήση της ιθαγένειας των αλλοδαπών παιδιών από την γέννηση ή την φοίτησή τους, και σχετικά με το δικαίωμα ψήφου των μεταναστών στις δημοτικές εκλογές. Έτσι ενισχύονται οι λογικές αποκλεισμού και τίθενται επιπλέον προσκόμματα στην ομαλή ένταξη των μεταναστών πρώτης και δεύτερης γενιάς στην ελληνική κοινωνία.
Το Δημοτικό Συμβούλιο ζητεί από τα κόμματα του Ελληνικού Κοινοβουλίου να προχωρήσουν στις απαραίτητες ενέργειες ώστε το συντομότερο δυνατό να συνταχθούν νέες διατάξεις του νόμου για την ιθαγένεια ,ακολουθώντας τις γενικότερες αρχές του συγκεκριμένου νόμου (στοιχεία δικαίου του εδάφους, καθολική εφαρμογή χωρίς εξατομικευμένη κρίση απονομής της ιθαγένειας). Για να επιτευχθεί η κοινωνική ένταξη των συγκεκριμένων συμπολιτών μας, πρέπει οι θεσμικοί εκπρόσωποι της κοινωνίας να προχωρήσουν στη νομική κατοχύρωση των δικαιωμάτων τους, αναγνωρίζοντας τα παιδιά των μεταναστών, ως αναπόσπαστο κομμάτι της Ελληνικής κοινωνίας».
Μειοψηφούν οι Δ.Σ. κ.κ. Β. Καρακωστάνογλου, Ερ. Θεοτοκάτος.
Αποχώρησαν οι ΔΣ κ. κ. Π. Δρίτσα, Β. Γάκης, Σ. Ζαριανόπουλος, Χρ. Μάτης, Χ. Αηδονόπουλος, Δ. Αγκαθίδου, Γ. Ασπασίδης, Λ. Κολοβού

Advertisements

About Der Landstreicher

Ιδού η αληθινή Ταϊτή, δηλαδή: πιστά πλασμένη με τη φαντασία μου. (Πολ Γκογκέν και Σαρλ Μορίς)............... Είμαστε εμείς οι ονειροπαρμένοι τρελλοί της γης με τη φλογισμένη καρδιά και τα έξαλλα μάτια. (Γιώργος Μακρής).............. Und wollt ihr wissen, wer ich bin, ich weiß es selber nicht, ich irre so durchs Leben hin, weiß nicht, wo ich zu Hause bin und will es wissen nicht. (Landstreicherlied, Arnold Waldwagner)...........

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: