Αυτοί που επιχαίρουν με την απόφαση του ΣτΕ για την Ιθαγένεια: “Σφάξτε προληπτικά τα παιδιά αλλοδαπών”

“Καλώ όλους τους γνήσιους Ελληνες να βρούμε ένα ένα τα κωλόπαιδα του βίντεο, να τα κάψουμε ζωντανά και να ανεβάσουμε το βίντεο στο Internet. Αυτά τα μπαστάρδια δεν έχουν καμία σχέση με την Ελλάδα. Είναι τα παιδιά εισβολέων που έχουν σκοπό να κατακτήσουν και να εξαφανίσουν την ελληνική φυλή. Σας φαίνονται χαριτωμένα; Σε μερικά χρόνια θα κλέψουν, θα βιάσουν και θα σφάξουν τα δικά σας παιδιά. Μια λύση υπάρχει. Θάνατος! Οπου βλέπετε αυτά τα εκτρώματα σφάξτε τα προληπτικά. Είμαστε σε πόλεμο. Θάνατος και στους προδότες που τους στηρίζουν”.

Αυτό είναι ένα από τα πολλά e-mails παρόμοιου ύφους που έλαβε η Ελληνική Ενωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΕΔΑ) ως απάντηση σε βίντεο με παιδιά μεταναστών (παιδάκια από 4,5 ως 8 ετών!) που προβάλλεται αυτές τις ημέρες από την τηλεόραση. Το βίντεο αποτελεί μέρος της καμπάνιας για τη χορήγηση ιθαγένειας στα παιδιά μεταναστών που γεννήθηκαν ή ήρθαν πολύ μικρά στην Ελλάδα και φοιτούν σε ελληνικό σχολείο. (Παρουσιάστηκε στο μπλογκ μας εδώ: https://derlandstreicher.wordpress.com/2013/01/31)

uni122747

Του παραπάνω e-mail έχει πλέον επιληφθεί ο εισαγγελέας ηλεκτρονικού εγκλήματος. Των παιδιών αυτών «επιλήφθηκε» το Συμβούλιο της Επικρατείας με την απόφαση που εξέδωσε την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με την οποία θεωρεί αντισυνταγματική τη χορήγηση ιθαγένειας με τυπικά (αντικειμενικά) κριτήρια και ζητεί αποδείξεις για την ενσωμάτωσή τους στην ελληνική κοινωνία, όταν προσέφυγε κατά του νόμου κάποιος νεαρός δικηγόρος Αθηνών, πρώην συνεργάτης του ΛΑΟΣ και νυν της Χ.Α.

Με αφορμή την απόφαση του ΣτΕ επανερχόμαστε σήμερα στο θέμα, φιλοξενώντας το άρθρο του φίλου καθηγητή Δ.Χριστόπουλου στην εφημερίδα “Βήμα” με τίτλο

Ο σπόνδυλος του Έθνους και το ΣτΕ

Οι πανταχού πολιτικοί επιστήμονες και ιστορικοί έχουν λόγους να είναι ευτυχείς. Από την 6η Φεβρουαρίου 2013, ένα δικαστήριο της Γηραιάς Ηπείρου όχι απλώς ανακάλυψε τι είναι έθνος, αλλά επιπλέον κανοναρχεί τον ορισμό διά της τηβέννου, κυρώνοντας την ιδεολογική προτίμηση της πλειοψηφίας του ως τη μόνη σύμφωνη με το Σύνταγμα. Οι υπόλοιπες; Απλώς απαγορεύονται.

Κατά την πλειοψηφία του ελληνικού Συμβουλίου της Επικρατείας – αυτό είναι το δικαστήριο – τα έθνη και οι λαοί «δεν είναι οργανισμοί ασπόνδυλοι και δημιουργήματα εφήμερα, αλλά παριστούν διαχρονική ενότητα». Τα έθνη αυτά λοιπόν θα διαταράσσονταν από ενδεχόμενη «προσθήκη απροσδιορίστου αριθμού προσώπων ποικίλης προελεύσεως». Για τον λόγο αυτό, τα παιδιά των μεταναστών που έχουν φέρει τη ζωή τους στην Ελλάδα δεν δικαιούνται να αποκτούν την ελληνική ιθαγένεια παρά μόνο αν αποδείξουν άλλον, πιο «ουσιαστικό δεσμό» από αυτόν που προκύπτει από το ότι ζουν και μεγαλώνουν εδώ ή βγάζουν το σχολείο στην Ελλάδα.

Θα πει κανείς: Μα γιατί να μην πιστεύει η πλειοψηφία των δικαστών του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου – όχι Συνταγματικού παρεμπιπτόντως – ότι τα έθνη δεν είναι μαλάκια (ασπόνδυλα όντα); Επίσης παρεμπιπτόντως, δεν γνωρίζω κάποιον που να υποστηρίζει την άποψη περί του «ασπόνδυλου» χαρακτήρα του έθνους. Εν πάση περιπτώσει, και οι δικαστές άνθρωποι είναι, και δικαιούνται να έχουν τις απόψεις που επιθυμούν. Το ότι κάποιοι δικαστές διολισθαίνουν σε ρατσιστικές αντιλήψεις, οικείες στην ιστορία του ελληνικού φυλετισμού, είναι ένα ζήτημα το οποίο δεν θα συζητήσουμε εδώ. Είναι χαρακτηριστικό πάντως ότι το μόνο κόμμα που χαιρέτισε την απόφαση είναι η Χρυσή Αυγή.

Το πρόβλημα, σε πρώτη φάση, δεν είναι τι πιστεύουν οι δικαστές, αλλά ότι καθιστούν την πολιτική τους ιδεολογία συνταγματικό κανόνα. Αυτό είναι το πολιτειακό φάουλ του Συμβουλίου της Επικρατείας. Το ατόπημα γίνεται πιο επικίνδυνο διότι βάζει ακόμη ένα φιτίλι στην κοινωνική συνοχή μιας χώρας που πλήττεται σε μια ανιστόρητη και αυταρχική προσπάθεια να αιχμαλωτίσει τον χρόνο της πολιτικής κοινότητας. Μιας κοινότητας που αλλάζει, αρέσει δεν αρέσει στην πλειοψηφία του ΣτΕ. Οση προσπάθεια και να διεξαγάγει για να μην της το επιτρέψει.

Εν κατακλείδι, αυτά δεν είναι θέματα δικαστών. Είναι θέματα του πραγματικού σπόνδυλου του έθνους: ημών, των ζώντων ανθρώπων, του λαού διά των δημοκρατικά εκλεγμένων αντιπροσώπων του. Αυτό έπρεπε να αντιληφθεί η πλειοψηφία του ΣτΕ. Ωριμα και απλά. Της το υπέδειξε άλλωστε κρίσιμη μειοψηφία 13 μελών του.

Ο κ. Δημήτρης Χριστόπουλος είναι αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ενωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου.

Advertisements

About Der Landstreicher

Ιδού η αληθινή Ταϊτή, δηλαδή: πιστά πλασμένη με τη φαντασία μου. (Πολ Γκογκέν και Σαρλ Μορίς)............... Είμαστε εμείς οι ονειροπαρμένοι τρελλοί της γης με τη φλογισμένη καρδιά και τα έξαλλα μάτια. (Γιώργος Μακρής).............. Und wollt ihr wissen, wer ich bin, ich weiß es selber nicht, ich irre so durchs Leben hin, weiß nicht, wo ich zu Hause bin und will es wissen nicht. (Landstreicherlied, Arnold Waldwagner)...........

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: