Κατσίκια και Μετανάστες

Σήμερα σας παρουσιάζουμε ένα βίντεο με τον τίτλο “κατσικοπόλεμος”. Συνιστά το υπόδειγμα του ελληνάρα μαλάκα. Ο οποίος παράλληλα μπορεί να είναι ψυχάκιας στρατόκαβλος. Και ναζί σε ώρα εξάσκησης στις εκτελέσεις κινούμενων στόχων (καθώς η οπλοφορία και οπλοχρησία είναι πολύ της μοδός στο συγκεκριμένο χώρο τελευταίως).

Το εμετικό βίντεο απεικονίζει ένα patrol του λιμενικού σώματος εν πλω στο Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο Βορείων Σποράδων και συγκεκριμένα στο προστατευόμενο από το εθνικό και διεθνές δίκαιο ερημονήσι ιδιοκτησίας Μονής Μεγίστης Λαύρας του Αγίου Όρους, Κυρά Παναγιά, το οποίο εκμισθώνεται σε κτηνοτρόφους της Αλονήσσου για την εκτροφή κατσικιών.

assets_LARGE_t_420_54160205

Οι τύποι αυτοί, δια βίου δημόσιοι υπάλληλοι τους οποίους πληρώνουμε εμείς οι φορολογούμενοι, όπως και τις στολές τους και τα όπλα και τις σφαίρες τους, αντί να εκτελούν κατά γράμμα τα υπηρεσιακά καθήκοντα επόπτευσης, περιπολιών και προστασίας της περιοχής από λαθρέμπορους, πυρκαγιές κλπ, περνούν την ώρα τους στοχεύοντας και πυροβολώντας από μικρή απόσταση αμέριμνα κατσικάκια, τα οποία βόσκουν στη στεριά.

Δεν μπαίνω στη διαδικασία να αναλύσω τι σκατά έχει στο κεφάλι του ένας φρενοβλαβής άντρακλας με όπλο, ο οποίος το αδειάζει για την πλάκα του και (μάλλον) για να προκαλέσει τον γέλωτα της γκόμενας συναδέλφου του πίσω από την κάμερα που τραβάει τα ανδραγαθήματα. Αυτός ο άρρωστος με τη δύναμη του όπλου στο χέρι, προσβάλλει κάθε έννοια ανθρώπινης αξιοπρέπειας και επαναφέρει στο προσκήνιο το αίτημα να περνούν από ψυχολογικά τεστ όλοι αυτοί που υπηρετούν και έχουν πρόσβαση σε όπλα. Ειδικά σε εποχές επέλασης του ναζισμού μέσα στην ελληνική κοινωνία και εμφάνισης θυλάκων στον τομέα ευθύνης των Υπουργείων Προστασίας του Πολίτη και Εθνικής Άμυνας, ας είναι όλοι λίγο πιο υποψιασμένοι.

Και καθώς το λιμενικό σώμα πολλάκις έχει αποδείξει ότι δεν είναι…Παναγία, δεν θέλω να σκέφτομαι, παρόλες τις φρικώδεις ιστορίες που κατά καιρούς έχω ακούσει ή διαβάσει, ότι για μερικά ακατοίκητα μυαλά με όπλα σε υπηρεσιακά πλωτά σκάφη, τους είναι το ίδιο τα κατσίκια, το ίδιο και ναυαγοί ή συλληφθέντες μετανάστες. Κινούμενοι στόχοι, ένα ξεκάβλωμα, ανδρισμός, play station, σαδισμός και ιδεολογία μίσους.

Δεν χρειάζεται να πω ότι ο ένστολος μαλάκας που την είδε τιμωρός στο φαρ ουέστ μετά από την ΕΔΕ που διατάχθηκε πρέπει να τιμωρηθεί παραδειγματικά, να αποταχθεί και να δουλέψει για ένα χρόνο σε στάνες και μαντριά του θεσσαλικού κάμπου βόσκοντας και καθαρίζοντας σβουνιές να ‘σιάξει λιγάκι.

Advertisements

About Der Landstreicher

Ιδού η αληθινή Ταϊτή, δηλαδή: πιστά πλασμένη με τη φαντασία μου. (Πολ Γκογκέν και Σαρλ Μορίς)............... Είμαστε εμείς οι ονειροπαρμένοι τρελλοί της γης με τη φλογισμένη καρδιά και τα έξαλλα μάτια. (Γιώργος Μακρής).............. Und wollt ihr wissen, wer ich bin, ich weiß es selber nicht, ich irre so durchs Leben hin, weiß nicht, wo ich zu Hause bin und will es wissen nicht. (Landstreicherlied, Arnold Waldwagner)...........

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: