Ανέκδοτο: Λειτουργία τμημάτων ΕΛΑΣ για τη ρατσιστική βία

Δεν εξηγείται αλλιώς. Στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη μάλλον κοροϊδεύουν τον κόσμο:
Ανακοινώνουν χθες από την ΕΛΑΣ την έναρξη λειτουργίας Τμημάτων και Γραφείων Ρατσιστικής Βίας σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστούν οι συνεχείς “τυφλές” επιθέσες με θύματα μετανάστες σε όλη την Ελλάδα. “Αναβαθμίζουν” πομπωδώς μάλιστα την πρωτοβουλία σε “οργανωμένο θεσμικό πλαίσιο για την αντιμετώπιση της ρατσιστικής βίας στην Ελλάδα”. Τα τμήματα θα στελεχωθούν με τον εντυπωσιακό αριθμό των… 200 “ράμπο κατά του ρατσισμού”. Έδωσαν και έναν αριθμό πενταψήφιο για καταγγελίες. Ο πρώτος που πήρε ήταν ένας γαμπρός που κατήγγειλε τον πεθερό του ότι τον αποκαλεί “γκασμά” και “παλιομυτιληνιό”.

assets_LARGE_t_420_462902

Λαμβανομένου υπόψη ότι στο λεκανοπέδιο θα παραμείνουν τουλάχιστον οι μισοί αστυνομικοί, στην ελληνική επικράτεια θα μοιραστούν οι υπόλοιποι 100, άρα 1-2 αστυνομικοί επιφορτισμένοι με το έργο της αντιμετώπισης της ρατσιστικής βίας για κάθε νομό και νησιωτικές περιοχές! Σούπερ αποτελεσματικό και ολοκληρωμένο μέτρο!

Το εξωφρενικό, ωστόσο, της υπόθεσης είναι το γεγονός ότι δεν υπάρχει ειδική πρόβλεψη ούτως ώστε οι “παράνομοι” μετανάστες να καταγγέλλουν δίχως το φόβο απέλασης ρατσιστικές ενέργειες εις βάρος τους. Ο εκπρόσωπος τύπου της Αστυνομίας επεσήμανε ότι “οι παράνομοι μετανάστες που θα καταγγέλλουν επίθεση θα απελαύνονται” και ότι θα “εξυπηρετούνται” μόνο οι…νόμιμοι.

Αυτά τα λέει μια αστυνομία, στη δικογραφία της ασφάλειας της οποίας σχετικά με τη δολοφονία του πακιστανού εργάτη στα Πετράλωνα από σεσημασμένους ακροδεξιούς, δεν γίνεται αναφορά σε ρατσιστικά κίνητρα των δραστών!

Αντί να ξεβρωμίσουν την αστυνομία από τους νοσταλγούς των ναζί και τους δρόμους από τις ρατσιστικές συμμορίες, βάζουν το λύκο να φυλάει τα πρόβατα και εμπράκτως πλέον ανάβουν το πράσινο φως σε κάθε μισαλλόδοξο κακοποιό στοιχείο να βαράει και να δολοφονεί ανενόχλητα και ατιμώρητα αλλοδαπούς για την πλάκα του ή διότι του “έκλεινε” το δρόμο με το ποδηλατάκι του.

Advertisements

About Der Landstreicher

Ιδού η αληθινή Ταϊτή, δηλαδή: πιστά πλασμένη με τη φαντασία μου. (Πολ Γκογκέν και Σαρλ Μορίς)............... Είμαστε εμείς οι ονειροπαρμένοι τρελλοί της γης με τη φλογισμένη καρδιά και τα έξαλλα μάτια. (Γιώργος Μακρής).............. Und wollt ihr wissen, wer ich bin, ich weiß es selber nicht, ich irre so durchs Leben hin, weiß nicht, wo ich zu Hause bin und will es wissen nicht. (Landstreicherlied, Arnold Waldwagner)...........

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: