Οι μη-άνθρωποι (σφαγμένοι στην Αθήνα)

Το γεγονός της δολοφονίας του μετανάστη στα Πετράλωνα στη μέση του δρόμου, επειδή – λέει – εμπόδιζε με το ποδήλατό του την πορεία της…μοτοσυκλέτας των σεσημασμένων ακροδεξιών παλικαράδων είναι από μόνο του τραγικό και καταδικαστέο.

Συνέβη η δολοφονία, η οποία δεν είναι η πρώτη, σε μια χρονική στιγμή που η πολιτική του Δένδια στρέφει το ενδιαφέρον της πολιτείας από την πάταξη της ακροδεξιάς βίας στη δίωξη και τη στοχοποίηση του χώρου της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και τους αντιεξουσιαστές, ενθαρρύνοντας και επιτρέποντας στα τάγματα εφόδου των ναζί να διοργανώνουν ιδιότυπα σαφάρι και να αλωνίζουν ανενόχλητα στην Αθήνα σφάζοντας ανθρώπους με διαφορετικό χρώμα. Επιλογή εγκληματική, η οποία τον καθιστά πολιτικά υπεύθυνο για ό,τι γίνεται στους δρόμους.

metanastes-ellada

Έρχεται η δολοφονία να μας υπενθυμίσει ότι στην Ελλάδα ο μετανάστης δεν αντιμετωπίζεται ισότιμα και με ανθρωπισμό, αλλά ως περιττό πρόβλημα, ως αόρατος μη- άνθρωπος. Είναι τούτη η εικόνα που προσλαμβάνει μεγάλο τμήμα της κοινωνίας, προϊόν της ανύπαρκτης μεταναστευτικής πολιτικής χρόνων, η οποία νοείτο με το κουμπούρι του συνοριοφύλακα, τις παράλογες προϋποθέσεις νομιμοποίησης, τα φοβικά σύνδρομα των κυβερνήσεων, τις φαντασιώσεις και τις εκδηλώσεις ξενοφοβίας και ρατσισμού από κοινωνία, ΜΜΕ και υπηρεσίες.

Πιστεύετε ότι θα ιδρώσει ποτέ το αυτί κάποιου αρμοδίου υπουργού, επειδή ο πρόεδρος της Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, ο Ζαν Κλώντ Μινιόν εν προκειμένω, περιοδεύων προσφάτως επί διήμερο στα κέντρα κράτησης της Ελλάδας φρίκαρε όπως οι προκάτοχοί του με τις απάνθρωπες και άθλιες συνθήκες στην Αμυγδαλέζα και σε άλλα στρατόπεδα συγκέντρωσης;

Η παθητικότητα και η αδράνεια της πολιτείας στο ζήτημα της ακροδεξιάς βίας είναι εξωφρενική. Όπως αναφέρει η Διεθνής Αμνηστία, η δολοφονία του νεαρού Πακιστανού στα Πετράλωνα είναι συνέπεια της «συνεχιζόμενης αποτυχίας των ελληνικών αρχών να αναλάβουν αποφασιστική δράση ενάντια στη βία με ρατσιστικά κίνητρα». Σε καιρούς έξαρσης του φαινομένου, η πολιτεία περιορίζεται σε χλιαρές υποκριτικές καταδίκες φαινομένων βίας, ως να μην επρόκειτο για επιθέσεις βίας με ρατσιστικό υπόβαθρο, αλλά για θραύση κάποιου φωτεινού σηματοδότη που ανήκει στην περιουσία του δημοσίου. Στην Ελλαδάρα αν δεν είσαι κατάλευκος και πρότυπο αρείου όπως τα μελαμψά περήφανα και φτιαγμένα αγόρια του κοινοβουλευτικού βραχίονα του ναζιστικού κόμματος, αποτελείς ζωντανό κινούμενο στόχο.

Ο ρατσισμός θεωρεί ότι μια φυλή είναι εγγενώς από την ίδια τη φύση της ανώτερη ή κατώτερη από μία άλλη, ανεξάρτητα των φυσικών συνθηκών περιβάλλοντος ή άλλων κοινωνικών συντελεστών ενός τέτοιου φαινομενικού αποτελέσματος. Μολονότι πιστεύω στην φυσική ενότητα του ανθρώπου καθώς όλοι μας έχουμε τον ίδιο πρόγονο, αν συμφωνήσω μ’ αυτή τη μπούρδα, είμαι κι εγώ ρατσιστής, με την έννοια ότι θεωρώ τους μισαλλόδοξους εγκληματίες της γιαλαντζί-ναζί-ντόπιας-ακροδεξιάς, όντα χαμηλότερης υποστάθμης που προσβάλλουν τον άνθρωπο.

Advertisements

About Der Landstreicher

Ιδού η αληθινή Ταϊτή, δηλαδή: πιστά πλασμένη με τη φαντασία μου. (Πολ Γκογκέν και Σαρλ Μορίς)............... Είμαστε εμείς οι ονειροπαρμένοι τρελλοί της γης με τη φλογισμένη καρδιά και τα έξαλλα μάτια. (Γιώργος Μακρής).............. Und wollt ihr wissen, wer ich bin, ich weiß es selber nicht, ich irre so durchs Leben hin, weiß nicht, wo ich zu Hause bin und will es wissen nicht. (Landstreicherlied, Arnold Waldwagner)...........

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: