Πρωτοβουλία βουλευτών: Μπλόκο στην εκπροσώπηση της Χρυσής Αυγής στο Συμβούλιο της Ευρώπης

Είχε πραγματικά ακουστεί ως κακόγουστο ανέκδοτο η εκπροσώπηση της Ελλάδας στην Επιτροπή για την Ισότητα και τον Αγώνα κατά των Διακρίσεων της κοινοβουλευτικής επιτροπής του Συμβουλίου της Ευρώπης από την βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ελένη Ζαρούλια. Ακόμη αιωρούνται αναπάντητα τα ερωτήματα πώς και με ποιο σκεπτικό επιλέγη και εστάλη από το Ελληνικό Κοινοβούλιο στον οργανισμό – θεματοφύλακα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων μια ρατσίστρια, η οποία μόλις λίγες ημέρες πριν από το παρθενικό της ταξίδι στο Στρασβούργο τον περασμένο Οκτώβριο, είχε αποκαλέσει τους μετανάστες “τρισάθλιους” και “υπάνθρωπους” από το βήμα της Βουλής.

Υπήρξαν πολλές αντιδράσεις τότε, κυρίως στο εξωτερικό. Το ευρωπαϊκό αντιρατσιστικό κίνημα EGAM λ.χ. είχε δηλώσει σκανδαλισμένο από την παρουσία της Ζαρούλια και ζήτησε να διαγραφεί άμεσα από το όργανο αυτό.

Ενόψει της νέας συνόδου του Συμβουλίου της Ευρώπης την επόμενη εβδομάδα, τρεις βουλευτές, η Μαρία Γιαννακάκη (Δημοκρατική Αριστερά), η Θεοδώρα Τζάκρη και ο Κώστας Τριαντάφυλλος (ΠΑΣΟΚ), οι οποίοι συμμετέχουν στην ελληνική αποστολή, πήραν την πρωτοβουλία αποστολής κοινής επιστολής στον Πρόεδρο της Βουλής ζητώντας τον αποκλεισμό από την αντιπροσωπεία της βουλευτού της Χρυσής Αυγής.

Όπως αναφέρουν, είναι τουλάχιστον αντιφατικό και τραγικά ειρωνικό το γεγονός της συμμετοχής ενός πολιτικού κόμματος – οργάνωσης, που παραβιάζει με βίαιες ενέργειες τα δικαιώματα ημεδαπών και αλλοδαπών κατοίκων της χώρας μας, στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση ενός οργανισμού του οποίου η αποστολή είναι η κατοχύρωση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και η αποτροπή των παραβιάσεων τους.

Οι εκπρόσωποι της ΔΗΜΑΡ και του ΠΑΣΟΚ επισημαίνουν ότι η συμμετοχή της Χρυσής Αυγής έχει προκαλέσει σωρεία έντονων αντιδράσεων από Ευρωπαίους πολιτικούς και διανοούμενους καθώς και από οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που την χαρακτηρίζουν ως μία απροκάλυπτα ρατσιστική και νεοναζιστική οργάνωση.

f1a297056b1605e81520317d0ce406d9

Advertisements

About Der Landstreicher

Ιδού η αληθινή Ταϊτή, δηλαδή: πιστά πλασμένη με τη φαντασία μου. (Πολ Γκογκέν και Σαρλ Μορίς)............... Είμαστε εμείς οι ονειροπαρμένοι τρελλοί της γης με τη φλογισμένη καρδιά και τα έξαλλα μάτια. (Γιώργος Μακρής).............. Und wollt ihr wissen, wer ich bin, ich weiß es selber nicht, ich irre so durchs Leben hin, weiß nicht, wo ich zu Hause bin und will es wissen nicht. (Landstreicherlied, Arnold Waldwagner)...........

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: