Επικίνδυνη τεχνητή ένταση – Η στοχοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ

Τις τελευταίες ημέρες βιώνουμε μια έξαρση της αντιπαράθεσης ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ, η οποία θυμίζει εποχές αλήστου μνήμης, όταν πόλωση και διχασμός μεταξύ μπλε και πράσινων κατά τη δεκαετία του ’80 όριζαν σταθερά τις συντεταγμένες του πολιτικού γίγνεσθαι και την ελληνική κοινωνία.

snap-cucula-Strasburg-01

Το κλίμα τεχνητής έντασης καλλιεργείται σήμερα από τη ΝΔ με μοναδικό στόχο τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης από τα φλέγοντα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας: το φορολογικό με τις νομοθετικές του πράξεις, τα προαπαιτούμενα του μνημονίου, την προανακριτική περί λίστας Λαγκάρντ, την εκρηκτική ανεργία, τη φτώχεια κ.ο.κ.

“Ανακαλύπτοντας” τις καταλήψεις και τους χώρους αντικουλτούρας, η κυβερνητική ΝΔ -με τη συναίνεση προφανώς των εταίρων (οι οποίοι τίποτε δεν έχουν να κερδίσουν από τις εμμονικές ιδεοληψίες ακροδεξιών στοιχείων της κυβέρνησης)- ανοίγει ορθάνοιχτο μέτωπο με τον αντιεξουσιαστικό χώρο, μια ακατανόητη και επικίνδυνη επιλογή επίδειξης σιδηράς πυγμής (law and order).

Ακόμη κι αν δεχθούμε ότι ο αντιπερισπασμός της ΝΔ και η στροφή της επί το δεξιότερο και συντηρητικότερο (στα χωράφια των ΑΝΕΛ, ΛΑΟΣ, Χ.Α) αρχίζει να αποτυπώνεται δημοσκοπικά αντλώντας ψήφους από πλανημένους νοικοκυραίους που τείνουν ευήκοον ους στο παραμύθι περί “άνδρων ανομίας” (μήπως και ακολασίας;), πάταξης των αντιεξουσιαστών και επιβολής του νόμου, η οργανωμένη επιχείρηση ταύτισης του ΣΥΡΙΖΑ με “κουκουλοφόρους”, “τρομοκράτες”, “βομβιστές” κλπ. κλπ. αποτελεί μια αμφίβολης αισθητικής κατασκευή που πλήττει τη δημοκρατία στον πυρήνα της. Στην άλλη άποψη ένα δημοκρατικό κόμμα οφείλει να αντιπαρατίθεται με επιχειρήματα από το ιδεολογικό του οπλοστάσιο, όχι με λάσπη και προπαγάνδα. Σε διαφορετική περίπτωση εκφασίζεται ο δημόσιος διάλογος.

Ακριβώς τούτο έχει επιτύχει το τελευταίο διάστημα η κυβερνητική ΝΔ με τα ΜΜΕ που την ακολουθούν: Στοχοποιώντας και καταγγέλλοντας με κάθε ευκαιρία το ΣΥΡΙΖΑ ως ηθικό αυτουργό για κάθε πράξη βίας (για κάθε γκαζάκι, κατάληψη, συγκέντρωση, δήλωση, κουκούλα, μαδέρι και φιάλη στη χώρα) προσβάλλει και αδικεί το βασικό πολιτικό της αντίπαλο και ευτελίζει τη δημοκρατία, καθώς υπονοεί ότι η αξιωματική αντιπολίτευση κινείται εκτός δημοκρατικού τόξου. Έχει μάλιστα λανσαριστεί τελευταίως στο δημόσιο λόγο η αδιανόητη παπάτζα της “θεωρίας των δύο άκρων”, η οποία συμψηφίζει την αντιδημοκρατικότητα και την παραβατικότητα από τη μία της Χ.Α και από την άλλη του αντιεξουσιαστικού χώρου και του ΣΥΡΙΖΑ που (υποτίθεται) πως τον στηρίζει.

Στην ουσία: Έχοντας επανειλημμένως ασκήσει από το landstreicher δριμεία και σκληρή κριτική στο ΣΥΡΙΖΑ και στην ηγεσία του για μια σειρά πολιτικών επιλογών (κυρίως για τη στάση του στις εκλογές, τη στείρα “αντιμνημονίτιδά” του και την έλλειψη εναλλακτικής λύσης, την ευκολία του πολιτικού του λόγου, την κακέκτυπη νεκρανάσταση του ΠΑΣΟΚ του ’80, το λαϊκισμό του, τη τζάμπα “μαγκιά” και την αμετροέπεια του αρχηγού του, τα “τσιλιμπουρδίσματα” με τον Καμμένο, τον εναγκαλισμό και στήριξη κάθε Μπαλασόπουλου και Φωτόπουλου, τα κακόγουστα κοινοβουλευτικά σόου κ.ο.κ), δικαιούμαστε να πούμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τόση σχέση με τη βία όσο έχει η Χρυσή Αυγή με τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Και μολονότι η ΝΔ συνήθιζε και στο παρελθόν να λασπολογεί χωρίς στοιχεία (θυμηθείτε τη “σύνδεση” 17Ν με Α.Παπανδρέου), το έργο με το ΣΥΡΙΖΑ που στηρίζει, ανέχεται, καλύπτει την “αριστερή βία” το έχουμε ξαναδεί. Επιβάλλεται, ωστόσο, η τεκμηρίωση των κατηγοριών που εξαπολύει η ΝΔ, διότι διαφορετικά δεν κάνει τίποτε περισσότερο από το να συκοφαντεί τον ιδεολογικό της αντίπαλο και να αποσταθεροποιεί τη λειτουργία της ίδιας της δημοκρατίας. Πολυτέλεια, περιθώρια και χρόνο για γενικευμένη εσωτερική πολιτική σύρραξη δεν έχει η χώρα. Ας το αντιληφθούν έγκαιρα οι κ.κ. Σαμαράς, Δένδιας, Κεδίκογλου και σια.

About Der Landstreicher

Ιδού η αληθινή Ταϊτή, δηλαδή: πιστά πλασμένη με τη φαντασία μου. (Πολ Γκογκέν και Σαρλ Μορίς)............... Είμαστε εμείς οι ονειροπαρμένοι τρελλοί της γης με τη φλογισμένη καρδιά και τα έξαλλα μάτια. (Γιώργος Μακρής).............. Und wollt ihr wissen, wer ich bin, ich weiß es selber nicht, ich irre so durchs Leben hin, weiß nicht, wo ich zu Hause bin und will es wissen nicht. (Landstreicherlied, Arnold Waldwagner)...........

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: