Νέα παράσταση στο “Δελφινάριο” της ακροδεξιάς

Η πολιτική και κοινοβουλευτική απομόνωση της ακροδεξιάς παραφυάδας που παρεισέφρυσε στο κοινοβούλιο εκμεταλλευόμενη την κρισιογόνα κατάσταση, την οποία βιώνει σε όλα τα επίπεδα τα τελευταία χρόνια η χώρα, αποτελούσε απαράβατο κανόνα και απαραίτητη προϋπόθεση για την υπεράσπιση των θεσμών και της δημοκρατίας.

0027_1~1

Αυτοί οι όροι παραβιάστηκαν εξ’αρχής επανειλημμένα από τα ΜΜΕ που προσέφεραν γη και ύδωρ στους μελαμψούς επίδοξους Φύρερ για λίγη τηλεθέαση. Από την πλευρά της, η Πολιτεία δεν επέδειξε τα αντανακλαστικά που επιβάλλοντο για την αναχαίτιση της ναζιστικής λαίλαπας. Ατιμωρησία, αδράνεια και ανοχή από τη μία, άνοιγμα νέων μετώπων (καταλήψεις) και απόπειρα αστείου συμψηφισμού με άλλους χώρους (αντιεξουσιαστές, ΣΥΡΙΖΑ κλπ) στο πλαίσιο της προβληματικής θεωρίας των “δύο άκρων” από την άλλη, η οποία οδηγεί στον αποπροσανατολισμό και “βολεύει” το σύστημα.

Από χθες, οι ναζιστές χαίρουν κοινοβουλευτικής νομιμοποίησης, καθώς εις εκ των πλέον επιπόλαιων πολιτικών αρχηγών έδωσε για πρώτη φορά το χέρι στους ακροδεξιούς, αναλαμβάνοντας κοινή πολιτική πρωτοβουλία για την υπογραφή πρότασης σύστασης προανακριτικής για τη λίστα Λαγκάρντ που επικεντρώνεται και στα πρόσωπα των πρώην πρωθυπουργών Γ. Παπανδρέου και Λ. Παπαδήμου.

Πολύ γρήγορα, επομένως, έσπασε ένα ταμπού εξαιτίας των εμμονών και της ανωριμότητας του προέδρου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Π. Καμμένου. Συγκροτείται έτσι ένα άτυπο κοινοβουλευτικό μέτωπο της άκρας δεξιάς (στην παράδοση και το πνεύμα των αγανακτισμένων ρεβανσιστών του Συντάγματος), το οποίο βγάζει από την ιδιότυπη απομόνωση και απενοχοποιεί το κόμμα των ναζί καθιστώντας το εφεξής, εκ των πραγμάτων, “θεσμικό παίκτη” στα κοινοβουλευτικά δρώμενα.

Η συμπόρευση των Αν.Ελ. με τους νοσταλγούς του ολοκαυτώματος συνιστά ακόμη μια θλιβερή και επικίνδυνη εξέλιξη στην καταθλιπτική διαδρομή του ελληνικού πολιτικού πολιτισμού. Όταν βουλευτές όπως ο Π.Χαϊκάλης, πρώην πολιτευτής της ΠΟΛΑΝ του Σαμαρά (τώρα Αν.Ελ) και ηθοποιός, γνωστός από το ρόλο της γριάς στο Λαζόπουλο και διαπρέψας σε ταινίες όπως “ο αγκαλίτσας λαγωνικό” και “κορίτσια για τσίμπημα”, αποφαίνονται με τον αέρα της σκηνής του Δελφιναρίου, ότι “η Χρυσή Αυγή είναι ένα δημοκρατικό κόμμα, αλλιώς θα έπρεπε να επέμβει ο πρόεδρος της Δημοκρατίας για να βγει από το Κοινοβούλιο”, η ναυτία ανεβαίνει στο στόμα και μαύρες σκέψεις κάνουν την εμφάνισή τους.

Οι αντιφασίστες και οι δημοκράτες ας σηκώσουν τα μανίκια. Πολλή δουλειά μπροστά.

Advertisements

About Der Landstreicher

Ιδού η αληθινή Ταϊτή, δηλαδή: πιστά πλασμένη με τη φαντασία μου. (Πολ Γκογκέν και Σαρλ Μορίς)............... Είμαστε εμείς οι ονειροπαρμένοι τρελλοί της γης με τη φλογισμένη καρδιά και τα έξαλλα μάτια. (Γιώργος Μακρής).............. Und wollt ihr wissen, wer ich bin, ich weiß es selber nicht, ich irre so durchs Leben hin, weiß nicht, wo ich zu Hause bin und will es wissen nicht. (Landstreicherlied, Arnold Waldwagner)...........

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: