Θα μας εμπνέει παντοτινά ο καθηγητής Ν. Τεμπονέρας

Συμπληρώθηκαν χθες εικοσιδύο χρόνια από την άγρια δολοφονία
του -37χρονου τότε- αγωνιστή καθηγητή Ν. Τεμπονέρα από τραμπούκους.

http://www.sansimera.gr/articles/383

377847

Ο Νίκος Τεμπονέρας, θυσιάστηκε για τις αξίες που υπηρετούσε ως δάσκαλος, όπου το τίμημα γι΄ αυτή τη στάση ζωής, δυστυχώς ήταν ο θάνατος. Ο Τεμπονέρας, είναι ένα σύνθημα παρακαταθήκη, διαχρονικό, ενάντια στη βία και τη βαρβαρότητα.

Τώρα, μέσα σε αυτή τη δίνη, που βιώνει ολόκληρη η χώρα, πρέπει να παραδειγματιστούμε από το σθένος του Νίκου Τεμπονέρα, της διατήρησης των αξιών για μια καλύτερη παιδεία σε μια καλύτερη κοινωνία.

——————–

Παραθέτω επίσης το “επετειακό” κείμενο που δημοσίευσε τον Ιανουάριο του 2012 ο Landstreicher με τίτλο “οι δρόμοι της φωτιάς“, βασισμένο στην προσωπική μαρτυρία μιας περιόδου που ιστορικά αποτέλεσε τομή για τη ριζοσπαστικοποίηση του φοιτητικού-μαθητικού κινήματος, το οποίο νίκησε με ξεκάθαρο τρόπο ανατρέποντας την κυβερνητική πολιτική και εξαναγκάζοντας τον τότε αρμόδιο υπουργό σε παραίτηση.

https://derlandstreicher.wordpress.com/2012/01/09/%CE%B1%CE%B8%CE%AE%CE%BD%CE%B1-1991-%CE%BF%CE%B9-%CE%B4%CF%81%CF%8C%CE%BC%CE%BF%CE%B9-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%86%CF%89%CF%84%CE%B9%CE%AC%CF%82/

About Der Landstreicher

Ιδού η αληθινή Ταϊτή, δηλαδή: πιστά πλασμένη με τη φαντασία μου. (Πολ Γκογκέν και Σαρλ Μορίς)............... Είμαστε εμείς οι ονειροπαρμένοι τρελλοί της γης με τη φλογισμένη καρδιά και τα έξαλλα μάτια. (Γιώργος Μακρής).............. Und wollt ihr wissen, wer ich bin, ich weiß es selber nicht, ich irre so durchs Leben hin, weiß nicht, wo ich zu Hause bin und will es wissen nicht. (Landstreicherlied, Arnold Waldwagner)...........

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: