2013 – το έτος του κοκοφοίνικα

Η σκέψη μου αυτές τις ημέρες είναι με τα παιδιά, τους μονάχους, τους “τρελούς” και τους ήρωές μας. Το 2013 αυτούς που αγαπάμε, τους αγαπάμε πολύ και τους το λέμε συνέχεια, ώστε να το ακούν, να το βλέπουν και να το νιώθουν. Η αγάπη είναι το μεγάλο ανεκτίμητο όπλο. Δεν φορολογείται, είναι αντίδοτο στη μιζέρια, παυσίπονο στην απώλεια, ασπίδα στο θάνατο. Επομένως, δώστε γενναιόδωρα.

Koh-Ma-island-next-to-Koh-Phangan

Μέσα στην χλαπαταγή του ’12 με τις καταιγιστικές εξελίξεις και τις συνεχείς ανατροπές στην ατμόσφαιρα, την κοινωνία και την πολιτική, συνειδητοποίησα και κάτι που όφειλα (για το καλό μου) να γνωρίζω, πολύ πριν πατήσω τα σαράντα.

Ήξερα ότι όλα έχουν την τιμή τους και ότι όλα αγοράζονται. Δεν ήθελα να ξέρω όμως αντιστρόφως, ότι πωλούνται τα πάντα και ότι ο καθένας μπορεί να (σε) πουλήσει. Το πρώτο είναι ο νόμος της ζούγκλας, έτσι όπως έχει επινοηθεί, εξελιχθεί και εφαρμοστεί από τον άνθρωπο. Το δεύτερο “ξαφνικός θάνατος”, ειδικά όταν ο “καθένας” ΔΕΝ είναι οι “άλλοι”, οι “απέναντι”. Capisce?

Μπήκα στο ’12 με σχεδία και εξέρχομαι με σωσιβιάκι. Μικρό το κακό, ο βρεγμένος castaway τι να φοβηθεί…κολυμπάμε…το ’13 θα έχει πατημασιές σε στεριά ακατοίκητης παραδεισίας νήσου με κοκοφοίνικες. Στάνταρ.

Advertisements

About Der Landstreicher

Ιδού η αληθινή Ταϊτή, δηλαδή: πιστά πλασμένη με τη φαντασία μου. (Πολ Γκογκέν και Σαρλ Μορίς)............... Είμαστε εμείς οι ονειροπαρμένοι τρελλοί της γης με τη φλογισμένη καρδιά και τα έξαλλα μάτια. (Γιώργος Μακρής).............. Und wollt ihr wissen, wer ich bin, ich weiß es selber nicht, ich irre so durchs Leben hin, weiß nicht, wo ich zu Hause bin und will es wissen nicht. (Landstreicherlied, Arnold Waldwagner)...........

One response to “2013 – το έτος του κοκοφοίνικα”

  1. GUS says :

    Καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένο το …σωτήριον έτος 2013, φίλε!
    Χρόνια πολλά σε όλους σας από την Λ., από εμένα και όχι μόνο…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: