Οι μόνιμοι υπάλληλοι της Βουλής: Η εκδίκηση του πελατειακού κράτους

Η απόσυρση της ρύθμισης για τις περικοπές των οικονομικών προνομίων που απολαμβάνουν οι ΜΟΝΙΜΟΙ υπάλληλοι της Βουλής από την πράξη νομοθετικού περιεχομένου που προωθεί προς υπογραφή το υπουργείο Οικονομικών, εγείρει πολιτικό και ηθικό ζήτημα.

imagesCAUNYPOC

Υπό την απειλή μπλοκαρίσματος από τους υπαλλήλους, των διαδικασιών έγκρισης του φορολογικού νομοσχεδίου, η κυβέρνηση έκανε για δεύτερη φορά πίσω στέλνοντας αντιπαιδαγωγικά μηνύματα στην κοινωνία:

α) όποιος τσαμπουκαλεύεται, εκβιάζει και απειλεί για τη διατήρηση των προνομίων του εις βάρος των άλλων, δικαιώνεται.

β) υπάρχουν εργαζόμενοι δύο ταχυτήτων και η κυβέρνηση το αποδέχεται κάνοντας χατίρια στους μεν και αφανίζοντας τους δε.

Σε συνθήκες κρίσης, αποτελεί κραυγαλέα αδικία να υποβάλλονται σε συνεχείς θυσίες τα συνήθη υποζύγια, ενώ παράλληλα, την ίδια ώρα, συνεχίζουν να εξαιρούνται από το ενιαίο μισθολόγιο και αρνούνται μειώσεις στα μισθολογικά τους, εκείνοι που μονιμοποιήθηκαν (παλαιότερα ή πιο πρόσφατα) αποτελώντας επιλογές μιας πολιτικής τάξης που γκρέμισε μια χώρα και καταδίκασε τόσο τη σημερινή όσο και τις επόμενες γενιές.

Αποτελεί πρόκληση, το γεγονός ότι αυτοί ακριβώς που προσγειώθηκαν “ουρανοκατέβατοι” στην αναπαυτική καρέκλα της μονιμότητας και των προνομίων έχοντας πράσινο, γαλάζιο ή ροζ μπάρμπα στην Κορώνη, εξεγείρονται. Το κτήνος που γέννησε το πελατειακό κράτος, απειλεί τώρα να το κατασπαράξει. Εδώ έγκειται η ειρωνία: Τα πόδια χτυπούν το κεφάλι!

Είναι δε σκανδαλώδες κάποιες ισχυρές συντεχνίες να χρησιμοποιούν τη δύναμή τους, προκειμένου να τινάξουν στον αέρα τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες. Χθες το μεσημέρι στον πρώτο όροφο της Βουλής, η ασφάλεια του κτιρίου προστάτευε τους βουλευτές της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας από το μένος εκατοντάδων μονίμων υπαλλήλων που είχαν συγκεντρωθεί έξω από την αίθουσα συνεδρίασης.

Οι μη μόνιμοι υπάλληλοι, ορισμένου χρόνου, οι μη αποσπασμένοι από το δημόσιο κλπ. που εργάζονται στα γραφεία της Βουλής έχουν υποστεί ήδη μειώσεις της τάξης του 30% στις αποδοχές τους τα δύο τελευταία χρόνια και αναμένουν από 1/1/2013 μιαν ακόμη μείωση 30% σε ό,τι τους απέμεινε. Δύο και τρεις και τέσσερις ταχύτητες εργαζομένων υπάρχουν στο “Ίδρυμα”. Ακόμη και ανασφάλιστοι εργαζόμενοι, για όσους τυχόν δεν γνωρίζουν. Ας μην τσουβαλιάζονται, επομένως, όλοι.

Όσοι φωνάζουν με κακόηχο, ενοχλητικό και αναιδή τρόπο, είναι το alter ego των πολιτικών που επιδόθηκαν με πρωτοφανή τρόπο στο ρουσφέτι, τον πλουτισμό αλα greca, τη διαφθορά, την αδιαφάνεια, την κατάλυση των νόμων και τη διάλυση, τελικά, του κράτους και του κοινωνικού ιστού.

Σημειώνεται, τέλος, ότι η υποταγή του πολιτικού συστήματος στους εκβιασμούς των βολεμένων “πουλαίν” τους είναι υπερκομματική, εξαιρουμένου, προς τιμήν του, του ΚΚΕ (το οποίο έχει σε άλλα – μισθολογικά – ζητήματα χεσμένη τη φωλιά του).

Το “αυτοδιοίκητο” των μονίμων υπαλλήλων, το επικαλείται και ο δήθεν διαφορετικός από τους άλλους ΣΥΡΙΖΑ. Διαβάστε τη “χαριτωμένη” ανακοίνωση των μόνιμων εργαζομένων στη Βουλή, προσκείμενων στο κόμμα που μαχόταν το δικομματισμό και τα προνόμια: “με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, που αποτελούν τη σύγχρονη εκδοχή της χούντας, η τρικομματική κυβέρνηση καταργεί τη θεμελιώδη διάκριση των εξουσιών, το αυτοδιοίκητο της Βουλής και απαξιώνει τη δημοκρατία”.

Απαξίωση της δημοκρατίας το να δεχθούν και αυτοί κάποιες μειώσεις στις υπερωρίες τους. Στην αστακομακαρονάδα είμαστε όλοι ίσοι…

Advertisements

About Der Landstreicher

Ιδού η αληθινή Ταϊτή, δηλαδή: πιστά πλασμένη με τη φαντασία μου. (Πολ Γκογκέν και Σαρλ Μορίς)............... Είμαστε εμείς οι ονειροπαρμένοι τρελλοί της γης με τη φλογισμένη καρδιά και τα έξαλλα μάτια. (Γιώργος Μακρής).............. Und wollt ihr wissen, wer ich bin, ich weiß es selber nicht, ich irre so durchs Leben hin, weiß nicht, wo ich zu Hause bin und will es wissen nicht. (Landstreicherlied, Arnold Waldwagner)...........

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: