Κύμα, σύννεφο, βροχή

Like as the waves make towards the pebbl’d shore, so do our minutes, hasten to their end.

William Shakespeare

Στη νυχτερινή ακροθαλασσιά τα ίχνη του πολιτισμού των παραθεριστών σβήνονται με το σκάσιμο του κυματισμού. Στις 4 τα ξημερώματα μένει μόνο ο απόηχος τους. Οι τελευταίοι φεύγουν το σούρουπο με τα συμπράγκαλά τους και επιστρέφουν το πρωί κατά εκατοντάδες.

Η νύχτα όμως μας ανήκει. Τότε βγαίνουμε εμείς και ανταμώνουμε με τα αστέρια, φυλλομετρούμε τα αμαρτήματά μας, η δική μας χλωροφύλλη είναι το φως του φεγγαριού. Σκύβουμε και κολλάμε το αυτί στην άμμο. Αγκαλιάζοντας τη γη ακούμε την ανάσα της, τη μυστική υγρή ζωή της. Το αλμυρό νερό είναι παντού από κάτω μας, οι φλέβες της γης, η στεριά λειτουργεί ως αντηχείο της θάλασσας. Νέα άμμος από το βυθό απάτητη στρώνεται στην παραλία καθώς βοτσαλάκια και μικρές πέτρες γλυστρούν και παρασύρονται με την παλινδρομική κίνηση του νερού προς τα μέσα. Όπως ακριβώς οι εικόνες, τα στιγμιότυπα και τα είδωλα που αναδύονται αιφνιδιαστικά στον αφρό διαδεχόμενα τα προηγούμενα που ήδη καταβυθίζονται οριστικά.

Η γενναιόδωρη θάλασσα πόσο επίμονα και καρτερικά προσπαθεί με το τραγούδι της και τα κύματα που στέλνει στην αμμώδη παραλία να σβήσει από τον ταλαιπωρημένο νου κάθε περιττή και τοξική σκέψη, να αφαιρεί κάθε πόνο! Πώς μπορεί να εξαγνίζει, να γαληνεύει, να κατευνάζει! Πώς ανοίγει το στοργικό της κόρφο στα άσωτα παιδιά της πόλης! Ευλογώντας τα και καλώντας τα πίσω.

———————

https://derlandstreicher.wordpress.com/2012/07/23

https://derlandstreicher.wordpress.com/2011/12/22/my-own-walhalla/

* Φωτογραφία: Το οικείο, αγαπημένο τοπίο του Αη Γιάννη, σήμερα το πρωί, από την κάμερα του πολύ φιλικού μας Hotel Anesis. Πόσες φορές την ημέρα, πιστεύεις, τρέχει εκεί ο νους;

Advertisements

About Der Landstreicher

Ιδού η αληθινή Ταϊτή, δηλαδή: πιστά πλασμένη με τη φαντασία μου. (Πολ Γκογκέν και Σαρλ Μορίς)............... Είμαστε εμείς οι ονειροπαρμένοι τρελλοί της γης με τη φλογισμένη καρδιά και τα έξαλλα μάτια. (Γιώργος Μακρής).............. Und wollt ihr wissen, wer ich bin, ich weiß es selber nicht, ich irre so durchs Leben hin, weiß nicht, wo ich zu Hause bin und will es wissen nicht. (Landstreicherlied, Arnold Waldwagner)...........

One response to “Κύμα, σύννεφο, βροχή”

  1. boheme says :

    [..] η μοναξιά που αισθάνεσαι στη θάλασσα είναι προσωπική κ ζωντανή.
    δε σε καταβάλλει ούτε σε αποθαρρύνει.
    είναι μια διεγερτική μοναξιά.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: