Ο φοβικός διευθυντής του ΕΠΑΛ Φαρσάλων – Οδηγός για το τι δεν πρέπει να κάνει ο δάσκαλος σε εποχές ανόδου των φαιών

“Φτάνει να μισήσει ένας άνθρωπος έναν άλλον άνθρωπο, για ν’ απλωθεί,σιγά-σιγά,το μίσος σ’ ολάκερη την ανθρωπότητα”.

Ζαν Πωλ Σάρτρ

“Δεν άφησαν μαθήτρια από την Αλβανία να κρατήσει τη σημαία στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, λόγω της καταγωγής της. Το περιστατικό συνέβη στα Φάρσαλα, με την πρώτη σε βαθμολογία μαθήτρια από την Αλβανία, να μη γίνεται σημαιοφόρος λόγω των αντιδράσεων των συμμαθητών της, οι οποίοι, όπως αναφέρει ο διευθυντής του σχολείου, τον ενημέρωσαν πως αν η μαθήτρια γίνει σημαιοφόρος θα ειδοποιήσουν μέχρι και τη Χρυσή Αυγή.”

http://www.palo.gr/cluster/articles/politikh-nea/628/?clid=5976244

Πέραν του τραγικού του γεγονότος ότι ο ναζισμός εμφιλοχωρεί και εξαπλώνεται ραγδαία σε σχολικές αίθουσες και παιδικά κεφάλια, αναρωτιέμαι ΤΙ ΣΚΑΤΑ έκανε ο διευθυντής του σχολείου; Γιατί δεν αντέδρασε, δεν προστάτεψε τη μαθήτρια και το ίδιο το πνεύμα του σχολείου; Για ποιο λόγο μπήκε σε διαδικασία διαλόγου με μερίδα θερμοκέφαλων του δεκαπενταμελούς; Τι φοβήθηκε και απευθύνθηκε δύο φορές στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση Λάρισας; Και αφού του είπαν να εφαρμόσει το νόμο, γιατί τους ξαναρώτησε και τελικά παρανόμησε;

Ιδού ο νόμος:

Σχετικά με την αρ. Γ4/150/24-2-2000 Απόφαση, κεφ.2 (επιλογή σημαιοφόρων και παραστατών Β/θμιας Εκπ/σης) παρ. γ΄ Τ.Ε.Ε, διευκρινίζεται ότι:

“Σημαιοφόρος θα ορίζεται από τον Β΄ κύκλο σπουδών με βάση τη γενική επίδοση του δεύτερου έτους του Α΄ κύκλου σπουδών. Δύο παραστάτες από τον Β΄ κύκλο σπουδών, δύο παραστάτες από το δεύτερο έτος του Α΄ κύκλου σπουδών με βάση τη γενική επίδοση του προηγούμενου έτους και ένας παραστάτης από το πρώτο έτος του Α΄ κύκλου με βάση το βαθμό απολυτηρίου του Γυμνασίου”.

Τι δεν κατάλαβε ο διευθυντής; Δεν αναφέρεται πουθενά ότι τη σημαία την κρατούν μόνο έλληνες μαθητές, αλλά οι καλύτεροι στη βαθμολογία.

Οι εκπαιδευτικοί έχουν ένα νέο καθήκον. Να κρατήσουν το ναζισμό έξω απ’ τις αίθουσες των σχολείων. Να μην επιτρέψουν να περάσει ο ρατσισμός μέσα στα παιδιά τους. Τέτοιους εκπαιδευτικούς λειτουργούς, όπως τον διευθυντή του ΕΠΑΛ Φαρσάλων, κρυφοφασίστες και παθητικούς, δεν τους θέλουμε, δεν τους χρειαζόμαστε. Φοβισμένα ανθρωπάκια, ευθυνόφοβα, μουγκά χωρίς ψυχικό σθένος σε τόσο νευραλγικές θέσεις ευθύνης, σε τέτοιους καιρούς, ρίχνουν νερό στο μύλο του (ενδοσχολικού, εν προκειμένω) ρατσισμού και της ξενοφοβίας. Συμβάλλουν στην επώαση τεράτων. Εμείς θέλουμε ζωντανούς ανθρώπους μέσα στην τάξη για να μη χαθεί η ελπίδα για ένα σχολείο δημοκρατικό, περισσότερο συνεργατικό, που θα προάγει τον κοινωνικό μετασχηματισμό, αντιαυταρχικό, ενεργητικό, κριτικό και δημιουργικό, σχολείο ανοιχτό στη ζωή, για όλη τη ζωή. Με απλά λόγια…ένα σχολείο για όλους.

Το βίντεο με τον διευθυντή του ΕΠΑΛ Φαρσάλων. Φοβικός, ψάχνει να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Θλιβερός: http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=sFlF5caO0RY

Advertisements

About Der Landstreicher

Ιδού η αληθινή Ταϊτή, δηλαδή: πιστά πλασμένη με τη φαντασία μου. (Πολ Γκογκέν και Σαρλ Μορίς)............... Είμαστε εμείς οι ονειροπαρμένοι τρελλοί της γης με τη φλογισμένη καρδιά και τα έξαλλα μάτια. (Γιώργος Μακρής).............. Und wollt ihr wissen, wer ich bin, ich weiß es selber nicht, ich irre so durchs Leben hin, weiß nicht, wo ich zu Hause bin und will es wissen nicht. (Landstreicherlied, Arnold Waldwagner)...........

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: