Όταν εκπαιδευτικός απειλεί ατιμώρητα αλλοδαπούς μαθητές…

Το περιστατικό με τις απειλές εκπαιδευτικού (τα πλήρη στοιχεία του, το βιογραφικό και η φωτογραφία του στη διάθεσή μας) προς αλλοδαπούς μαθητές προκαλεί αποτροπιασμό. Περιμένουμε από κάθε εκπαιδευτικό λειτουργό, την ώρα που το φίδι έχει βγει από το αυγό του, να προστατεύσει το σχολείο και τα παιδικά κεφαλάκια από τη δηλητηριώδη προπαγάνδα του ναζισμού στο προνομιακό πεδίο των προαυλίων και των αιθουσών διδασκαλίας. Είναι ύψιστο καθήκον!

Αναδημοσιεύουμε από τη lifo.gr το ρεπορτάζ για το περιστατικό που έλαβε χώρα την προηγούμενη εβδομάδα στο 46ο Γυμνάσιο Νεαπόλεως Εξαρχείων:

Προκαταρκτική εξέταση διατάχθηκε με απόφαση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Αττικής, Ιωάννη Κουμέντου, για περιστατικό που συνέβη στο 46ο Γυμνάσιο στη Νεάπολη Εξαρχείων. Καθηγητής του σχολείου φέρεται να απείλησε για άγνωστο λόγο αλλοδαπούς μαθητές ότι θα φέρει τη Χρυσή Αυγή για να τους χτυπήσει. Τα παιδάκια φοβήθηκαν και έβαλαν τα κλάματα. Όταν Έλληνες μαθητές αντέδρασαν έντονα υπερασπίζοντας του συμμαθητές τους, ο καθηγητής τους απέβαλλε από την τάξη.

Στο κανάλι star δηλώσεις έκανε η διευθύντρια  του σχολείου κυρία Βάντα Τσέλιου η οποία είπε: «Κάποιο περιστατικό έχει συμβεί αλλά το σημαντικό σε ένα χώρο είναι η γενική κουλτούρα που υπάρχει και όχι αν μια μέρα στραβώσαμε.»

Και πρόσθεσε: «Είναι πράγματα που όπως ξέρετε γίνονται. Δεν υπάρχει κανένας χώρος που να είναι απαλλαγμένος από αυτές τις απόψεις. Εμείς εδώ πέρα είμαστε 500 νοματαίοι συνεπώς είναι φυσικό να υπάρχει και αυτή η άποψη. Όμως αυτό που μας ενδιαφέρει είναι ποια είναι η πολιτική του σχολείου. Δεν μπορώ να σας πω κιόλας ότι εδώ είναι ο παράδεισος».

 Ταυτόχρονα αναφέρθηκε στην πολιτική του σχολείου που όπως είπε, «δεν είναι ρατσιστική αλλά διακριτά αντίθετη από αυτή».

 «Η κουλτούρα μας δεν έχει καμία σχέση με διακρίσεις. Εμείς εδώ και δέκα χρόνια έχουμε στο σχολείο μας πάντοτε προγράμματα για την ενίσχυση των αλλοδαπών μαθητών. Επίσης εδώ και τέσσερα χρόνια έχουμε τμήματα ένταξης δηλαδή ειδικής αγωγής. Εγώ λέω πως αυτή είναι η κουλτούρα τώρα αν μέσα σε αυτό υπάρξει ένα περιστατικό, το σχολείο έχει τα αντισώματα  του για να το αντιμετωπίσει με εσωτερικές διαδικασίες», είπε η κ. Τσέλιου.

Υποτίθεται, από πληροφορίες που συλλέξαμε, ότι η διευθύντρια είναι προοδευτικών, αριστερών απόψεων. Προκαλεί τουλάχιστον εντύπωση, η προσπάθεια υποβάθμισης του περιστατικού, συγκάλυψης και απόκρυψης του τι σημαίνει αυτό που συνέβη. Δεν είναι δυνατόν να λες “στράβωσε κάποιος, ε και τι έγινε μωρέ”; Για τη φήμη του σχολείου;Για να μη δοθούν διαστάσεις; Για να μη μεταβληθεί το σχολείο σε πεδίο μάχης; Για να μη διαρραγούν οι σχέσεις με τους καθηγητές; Για τις ισορροπίες; Φοβάται η ίδια το “ξύλο” των φίλων του καθηγητή; Ρίξτε λοιπόν κανά μπερντάκι σε αλβανάκια και πολωνάκια, αν στραβώσετε, εκτονωθείτε, δεν θα τιμωρηθείτε, ώστε να μη συμβούν τα παραπάνω. Αφήστε τους υπόλοιπους να αναρωτιούνται ποιος θα κόψει το βήχα σε κάθε θερμόαιμο εκπαιδευτικό που απειλεί αλλοδαπούς συμπολίτες με ξύλο από τους ναζί; Ποιος θα στείλει το μήνυμα “έξω ο φασισμός από τα σχολεία”;

Σήμερα, που τα σχολεία εορτάζουν την επέτειο του ΟΧΙ του 1940, είναι δυνατόν να αφήνουν τις ναζιστικές αντιλήψεις να μπαίνουν στην τάξη από την πίσω πόρτα; Καλύπτοντας τον φρεσκοαποσπασμένο στο σχολείο κοντά στο σπίτι του, συνάδελφό της φιλόλογο η διευθύντρια, με αστείες δικαιολογίες, παρουσιάζοντας το γεγονός ως μεμονωμένο και λέγοντας ότι συμβαίνουν αυτά, εφόσον οι εν λόγω απόψεις είναι δημοφιλείς πια στην κοινωνία, κάνει ακριβώς το αντίθετο απ’ ό,τι όφειλε. Η παθητικότητα, η μοιρολατρεία, η έλλειψη σθένους και, προφανώς, δημοκρατικών ευαισθησίων, την μετατρέπει σε ακούσιο ή εκούσιο φορέα κρυφοφασιστικών αντιλήψεων ενθαρρύνοντας τον κάθε συμπλεγματικό, ατιμώρητα και χωρίς συνέπειες, να απειλεί και να εγκαθιδρύει καθεστώς φασιστικης τρομοκρατίας μέσα στις σχολικές αίθουσες. Μπράβο στους έλληνες συμμαθητές που υπερασπίστηκαν τους φίλους τους και μπράβο στον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης που ξεκίνησε προκαταρκτική έρευνα.

Διάβασε επίσης σχετικά με την αντιφασιστική παρέμβαση που έγινε χθες έξω από το εν λόγω σχολείο:  http://risinggalaxy.wordpress.com/2012/10/25/

Advertisements

About Der Landstreicher

Ιδού η αληθινή Ταϊτή, δηλαδή: πιστά πλασμένη με τη φαντασία μου. (Πολ Γκογκέν και Σαρλ Μορίς)............... Είμαστε εμείς οι ονειροπαρμένοι τρελλοί της γης με τη φλογισμένη καρδιά και τα έξαλλα μάτια. (Γιώργος Μακρής).............. Und wollt ihr wissen, wer ich bin, ich weiß es selber nicht, ich irre so durchs Leben hin, weiß nicht, wo ich zu Hause bin und will es wissen nicht. (Landstreicherlied, Arnold Waldwagner)...........

2 responses to “Όταν εκπαιδευτικός απειλεί ατιμώρητα αλλοδαπούς μαθητές…”

 1. Εμμανουήλ Γεωργουδάκης says :

  Το πρόβλημα των καθηγητών και των δασκάλων στα σχολεία είναι πολύ παλιό. Δυστυχώς δεν γίνεται επιλογή με σοβαρά κριτήρια παρά με την ανοησία του ΑΣΕΠ.
  Παραδίδει κανείς τα παιδιά του ανθρώπους αγνώστου ηθικής, απροσδιορίστων γνώσεων και οπωσδήποτε ασαφών αν όχι απαραδέκτων μεθόδων.
  Όλα αυτά για να διδαχθούν τα παιδιά κακής ποιότητας αμέθοδα ή και λανθασμένα και υπόπτου περιεχομένου “διδακτική” ύλη η οποία αλλάζει κάθε χρόνο με πρόφαση την βελτιωμένη παιδαγωγική….
  Δυστυχώς εκτός όλων των άλλων, ο ψίθυρος είναι γνωστός:
  Δεν υπάρχει διοικητική διαδικασία απομάκρυνσης κακού εκπαιδευτικού παρά μόνο μετάθεσής του σε γραφείο…
  Ασυδοσία, ατιμωρησία, αδιαφορία.
  Δεν είναι όλοι έτσι το ξέρω. Ούτε κάν οι περισσότεροι. Όμως οι αδιάφοροι και οι κακοί κάνουν την διαφορά. Είναι πολλοί, πάρα πολλοί και ό,τι κι αν οικοδομηθεί, ισοπεδώνεται από την πολιτική του εκάστοτε υπουργού που νομίζει ότι θα βγάλει τα σχολικά του απωθημένα.
  Εδώ που τα λέμε είναι το σχολείο κι ένα καλό πάρκιγκ παιδιών…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: