Γαϊτάνος – Notis: Επιτέλους ο πνευματικός κόσμος σπάει τη σιωπή του

 

“Και τον ασύγκριτον χορόν τριγύρω εδιασκέδαζαν

πολύς λαός και ανάμεσα ο αοιδός κιθάριζε”

Σ’ αυτή τη χώρα, αν μη τι άλλο, δεν βαριέσαι ποτέ. Αποσβολωμένο το πανελλήνιο δεν έχει ακόμη συνέλθει από τους τεκτονικούς κλυδωνισμούς που προκάλεσαν οι πρόσφατες δηλώσεις δύο πασίγνωστων, καταξιωμένων και εδραιωμένων στο καλλιτεχνικό στερέωμα τραγουδιστών, οι οποίοι τόλμησαν να σπάσουν τη ιδιότυπη σιωπή του πνευματικού κόσμου και ευθαρσώς να πάρουν θέση στα όσα τραγικά τεκταίνονται στην Ελλάδα. Μετά από τις παρεμβάσεις τους οι μετοχές στο Χ(ρηματιστήριο) Α(θηνών) έκαναν “ράλλυ”, η Μέρκελ βαπτίστηκε χριστιανή ορθόδοξη, το ΔΝΤ σκέφτεται να μας χαρίζει το χρέος, η ΔΗΜΑΡ διοργανώνει χοροεσπερίδα στο κέντρο που τραγουδάει ο Notis και τα αεροπλάνα των σιωνιστών σταμάτησαν να μας ψεκάζουν.

———————–

Ο Πέτρος Γαΐτάνος, ο ψαλμωδός της καρδιάς μας, ο ταυτισμένος με την άνοιξη, το Πάσχα,την Ανάσταση και τα cd των εφημερίδων, ο καλός χριστιανός (“για να ασχοληθεί κανείς με τη βυζαντινή μουσική, χρειάζεται να είναι πιστός και φυσικά χρειάζεται ιδιαίτερα καλή φωνή”), μας δείχνει τον πιο σύντομο δρόμο προς τον παράδεισο:

«Θεωρώ ότι η Χρυσή Αυγή εν μέρει καλά πράττει! Μ’ αρέσει αυτό που κάνει η Χρυσή Αυγή, όμως δεν μ’ αρέσει να γίνεται από μόνο του. Πρέπει κάποια στιγμή να ανασκουμπωθούν και να το κάνουν οι πολιτικοί. Προτιμώ η Χρυσή Αυγή να ξεφύγει λίγο παρά να λούζομαι τη χαζοευγένεια των ΜΜΕ και των πολιτικών, οι οποίοι μας έχουν καταστρέψει. Προτιμώ μια Χρυσή Αυγή που θα είναι τσαμπουκάδες. Μ’ αρέσει ο τσαμπουκάς της».

Ακολούθησε τηλεοπτική εμφάνιση του λαοφιλούς Notis Σφακιανάκη, γνωστού για τον άμεσο και ριζοσπαστικό του λόγο (άλλωστε κατά δήλωσή του πιστεύει στην κυριολεκτική έννοια της αναρχίας), ο οποίος εδώ και χρόνια δεν κρύβει τα λόγια του προειδοποιώντας (και μέσα από τα άσματά του) το λαό για τα δεινά που έρχονται: Επιβεβαιώθηκε ο κορυφαίος άρειος τροβαδούρος μας:

“Η είσοδος της Χρυσής Αυγής στη Βουλή είναι απόφαση του ελληνικού λαού και πρέπει να τη σεβαστείτε. Η Χρυσή Αυγή δεν σπάει κανένα στο ξύλο. Σπάνε τους πάγκους σε όποιον δεν έχει άδεια, Μπορεί να πάρουν τα προϊόντα και να τα δώσουν σε φτωχές οικογένειες. Μια χαρά… Εδώ και πολλά χρόνια φωνάζω ότι το πρόβλημα στην Ελλάδα θα προέρχεται από ανθρώπους οι οποίοι ήρθαν λαθραία στην Ελλάδα, με τέτοια συχνότητα που κάποια στιγμή θα είμαστε μειονότητα..Είναι πάρα πολύ απλό. Κι αυτή τη στιγμή πηγαίνεις στα φανάρια, ας πούμε. Εσένα, δεν σε προσβάλλει αυτή η αισθητική; Να είσαι στο φανάρι και να σου πέφτουνε δέκα νοματαίοι από τριγύρω; Άνθρωποι μεν από την άλλη με βιάζεις άνθρωπέ μου. Κι αυτός που σε βιάζει, δεν έχει χρώμα, δεν έχει εθνικότητα. Τι με νοιάζει; Με βίασες… Αυτό μετράει.

Μου βιάζεις λοιπόν την πατρίδα μου, μπαίνεις μέσα στα σύνορά μου νταηλίκι. Γιατί το έχουν στήσει έτσι ώστε να γίνεται αυτό το αλισβερίσι με τους λαούς, να αναμειχθούν για να μην υπάρχουν αντιστάσεις. Ήρθες λοιπόν στο φανάρι και μου πουλάς διάφορα, μου σκουπίζεις το παράθυρο χωρίς να το θέλω. Δεν σου χαλάει την αισθητική αυτό το πράμα; Να βλέπεις ανθρώπους επαίτες;

Έφυγαν οι τσιγγάνοι που ήταν τα παλαιότερα χρόνια και τώρα είναι όλοι οι υπόλοιποι λαοί. Δεν σε προσβάλλει; Εμένα με προσβάλλει. Δεν μπορώ να ζω στη χώρα δηλαδή του Σωκράτη, του Ομήρου, του Πλάτωνα και να υπάρχει αυτή η κατάσταση. Είναι ντροπή. Όλο αυτό είναι ένα σχέδιο. Βρισκόμαστε προ των πυλών της παγκόσμιας δικτατορίας. Αύριο… Εγώ προσωπικά το φωνάζω εδώ και πάρα πολλά χρόνια» και συνέχισε λέγοντας πως «τώρα πια έρχεται το τέλος. Από αύριο θα είμαστε αναγκασμένοι όλοι να δίνουμε λογαριασμό για το ότι αναπνεύσαμε σε κάποιους που έχουν αυτό το νταηλίκι».

Διαβάζεις τα παραπάνω, κοιτάς τις μούρες τους στις φωτογραφίες και ξετυλίγεις το ζουρλομανδύα. 

Advertisements

About Der Landstreicher

Ιδού η αληθινή Ταϊτή, δηλαδή: πιστά πλασμένη με τη φαντασία μου. (Πολ Γκογκέν και Σαρλ Μορίς)............... Είμαστε εμείς οι ονειροπαρμένοι τρελλοί της γης με τη φλογισμένη καρδιά και τα έξαλλα μάτια. (Γιώργος Μακρής).............. Und wollt ihr wissen, wer ich bin, ich weiß es selber nicht, ich irre so durchs Leben hin, weiß nicht, wo ich zu Hause bin und will es wissen nicht. (Landstreicherlied, Arnold Waldwagner)...........

3 responses to “Γαϊτάνος – Notis: Επιτέλους ο πνευματικός κόσμος σπάει τη σιωπή του”

 1. wanderley says :

  na gelaseis? na klapseis?

  … na’sai kala, kalimera

 2. Εμμανουήλ Γεωργουδάκης says :

  Κι εμένα που με βιάζει η αισθητική της μουσικής του τί να κάνω;
  Τον αφήνω στην επιστήμη να τον μελετήσει καθώς είναι ίσως ο μόνος -τί λέω;! το μόνο έμβιο ον που έχει αναμνήσεις από την μήτρα της μάνας του (κατά δήλωση του ιδίου…
  Οπότε πρέπει να κυρηχθεί προστατευόμενο είδος.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: